21 Νοε 2010

κλισέ (cliche)

Από το 'εξέλιξη του Πολιτισμού' του Ρ.Ελλίας
  από μια ανώνυμη civilite francaise (Λιέγη 1714)

"Το συχνό φτύσιμο είναι μια πράξη δυσάρεστη.'Οταν γίνεται απο ανάγκη πρέπει να το κάνουμε όσο γίνεται λιγότερο εμφανές,και να μην φτύνουμε ούτε πάνω στο ίδιο το πρόσωπο ούτε πάνω στα ρούχα κανενός,οποιοσδήποτε και άν είναι αυτός.Και όπου και άν φτύνει κανείς πρέπει να βάζει το πόδι πάνω στο  φτύμα. Στα σπίτια των αρχόντων πρέπει να φτύνει κανείς στο μαντήλι.
Μήν φτύνεται τόσο μακριά,ώστε να χρειαστεί να πάτε να βρείτε το φτύμα για να το σκεπάσετε με το πόδι σας."


Η φωτογραφία είναι απο το shorpy, πιό σύγχρονη ,που μ'άρεσε γιατί είναι έξω απο τα σύγχρονα κλισέ.Το μακιγιάζ παρακμιακό αλλά εμφανές τουλάχιστο.Σήμερα έχουμε τελειοποιηθεί ,η παρακμή είναι αόρατη με γυμνό μάτι ή τουλάχιστο έτσι ελπίζουμε. Μιά πρόοδος.

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Κι εσύ θυμωμένη Ζάχαρη;

Ζάχαρη είπε...

Κουραση.Παρεπιπτοντως ,αυτο
http://lapositiondutireurcouche.blogspot.com/2010/11/blog-post_21.html

παντου ηλιθια επαναληψη.
Πολυς δρομος μου φαινεται.

Μποτίλια στο Πέλαγος είπε...

Το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση είναι ότι αυτή έχει τόσες πολλές σημαντικές επιτυχίες, ώστε ο κόσμος την φτύνουν συνέχεια για να μην αβασκαθεί.
Όσο αφορά τους δυσαρεστημένους, το πιο καλό σύστημα έδειξαν αυτοί που έριξαν καφέ στον κ. Βενιζέλο και το παπούτσι στον κ. "πρωθυπουργό". Είπαμε διαμαρτυρίες ναι, αλλά από λεφτά δεν υπάρχει πλέον σάλιο κι άμα ξεκινήσουμε να φτύνουμε τους κατάπτυστους θα χρειαζόμαστε πάντε νερά την ώρα.

Ζάχαρη είπε...

To κακο δεν ειναι στο φτυσιμο.Ειναι που μετα το σκεπαζουν με το ποδι,Μποτιλια.
Δια παν ενδεχομενον!

Ανώνυμος είπε...

τι παρακμιακό, άντρας είναι και ο άλλος