4 Ιαν 2011

αναστολές


Η νέα εξάμηνη παράταση της αναστολής πλειστηριασμών (όχι κατασχέσεων) ακινήτων για χρέη επιχειρήσεων και νοικοκυριών που δεν υπερβαίνουν τα 200.000 ευρώ είναι σχεδιασμένη.Οι μαζικοί πλειστηριασμοί στην περίοδο της κρίσης , θα οδηγούσαν με μαθηματική βεβαιότητα σε… συντρίμμια τιμών των ακινήτων, με ολέθριες επιπτώσεις στους τραπεζικούς ισολογισμούς. 
Πόσο, όμως, μπορεί να συνεχισθεί αυτή η ελληνική ιδιαιτερότητα της απαγόρευσης πλειστηριασμών, για να προστατευθεί η αγορά ακινήτων; Πόσο ακόμη θα σωρεύονται ολόκληρες… πόλεις στα χαρτοφυλάκια κατασχεμένων ακινήτων των τραπεζών, χωρίς να ρευστοποιούνται; εδώ:

Παράλληλα οι τράπεζες θα συνεχίσουν να αφαιρούν ρευστότητα από την οικονομία και ο ρυθμός της πιστωτικής επέκτασης αναμένεται να διατηρηθεί αρνητικός. deleveraging .Και πάντα θα υπάρχει ο φόβος της υποβάθμισης.Piraeus Bank Shares Drop On Discounted Rights Issue γράφει η WSJ 966 μ.β. 

Από τη άλλη, η EKT αγόρασε  E164 Million Government Bonds (λιγότερα)


Capital.gr: "Κίνα: Θα συνεχίσουμε να αγοράζουμε ισπανικά ομόλογα.
(Η Κίνα εκφράζει τη «μεγάλη ανησυχία» της για την ικανότητα των Ευρωπαίων να αντιμετωπίσουν την κρίση χρέους)

Όταν δεν αγοράζει  ένας, θα αγοράσει κάποιος άλλος...

 To  βρήκα στο Guardian

 .

4 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

δεν προστατεύουν τα ακίνητα...

τους ισολογισμούς των τραπεζών προστατεύουν. Ήδη, τα βιβλία των τραπεζών ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΟΥΝ την αξία των ενυποθήκων δανείων τους και κυρίως υπερεκτιμούν την αξία των εμπραγμάτων ασφαλειών.

Έτσι και δοκιμαστεί στην πραξη αυτή η πλασματική αξία καταρρέει, δυστυχώς, το τραπεζικό οικοδόμημα. Αυτά είναι τα τοξικά χαρτιά του δικου μας συστήματος.

Όσο για του Κινέζους... αγοράζουν χρέος για να πουλάνε προϊόντα. Σκέψου τι θα κάενι στις Ευρωπαϊκές βιομηχανίες και βιοτεχνίες που είναι ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΘΙΣΜΕΝΕΣ σε προσατευτισμό από τις Αμερικάνικές (που δύσκολα ψωνίζει εκεί κάτι που δεν είναι μέηντ ιν Τσάϊνα -- με εξάιρεση Βιετνάμ και τέτοια.)

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι τι θα κάνει η ΕΚΤ όπως λές αγαπητή.Τα spreads απο αυτό ανεβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Αρχαιε επιασες το "bullseye"

http://amysorrells.files.wordpress.com/2009/03/bullseye.jpg

sawas

Ζάχαρη είπε...

Παντως το παλιο 'κανενας δεν εχασε αγοραζοντας γη' που ακουγαμε τελειωσε.Ο παλιος κοινωνικος ιστος που βιοποριζοτανε μεσω της ιδοκτησιας,εχει απο καιρο ξεπουληθει στις τραπεζες και προσπαθησε να συνεχισει να ζει μεσα απο αυτες.Το προβλημα ειναι μεγαλυτερο απο οτι προεξοφλουν.
Και ειδικα αν οι τραπεζες στερηθουν το χρημα της ΕΚΤ.