3 Ιαν 2011

χωρίς εκρήξεις


Με αφορμή σκέψεις ,σε σχόλιο του archaeopteryx   " Ποιός αντέχει περισσότερο μείωση εσωτερικού βιωτικού επιπέδου χωρίς εκρήξεις;"  και κάτι που βρήκα στο zerohedge , σκέφτομαι.

Ο δυτικός κόσμος μέσω του εθισμού και της συμμετοχής-συνενοχής, αντιδρά νομίζω μόνο σαν ναρκομανής  και εξαρτημένος.Από την άλλη, στη κουλτούρα του πλέον δεν έχει απέναντι εχθρούς. Σε ποιόν να εξεγερθεί; Ποιοί του στερούν το φαγητό,αφού εχει πεισθεί οτι είναι ήδη συνδαιτημόνας;
Η επανάσταση δεν θα είναι πιά αυτό που ήταν; Μερικοί ( funds;) έρχονται να προλάβουν την αναμενόμενη αντίδραση προσφέροντας εχθρούς -όχι τυχαία και άδικα ίσως -και μάλιστα με συγκεκριμένη μορφή, για λόγους λειτουργίας του δράματος που συμμετέχουμε.

υγ. Στο βιντεάκι,οι ήδη ρομποτοποιημένοι άνθρωποι δεν σηκώνονται όρθιοι ποτέ.Απλώς τους κτυπά το κύμα της καταστροφής, του εχθρού.Και μετά η έρχεται η λύση-κάθαρση εντός του συστήματος  buy gold, silver ....Καμιά ανατροπή. Φαίνεται ποιό απλό από το να σου τάζουν παράδεισους χρωματιστούς. Και με ποιό γρήγορες ταμειακές ροές στο φινάλε!

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το τέλος των ιδεολογιών;

Ανώνυμος είπε...

Απουσία ιδεολογιών σημαίνει φασισμός.

Ζάχαρη είπε...

Αυτο πιστευω και εγω Ορεστιε.Απο την αλλη οταν το ατομο χανει την ατομικοτητα του αρχιζει ο φασισμος.Καλυτερα να μιλαμε για ιδεες.


Και οχι @ανωνυμε οσο υπαρχει αναγκη για διανομη θα υπαρχουν και ιδεολογιες για να το δουμε οικονομικα.

archaeopteryx είπε...

Πολλά παιδιά ψάχνουν για ιδεολογίες σε περίεργους ακτιβισμούς (όπως και παλαιότερα). Και όπως και παλαιότερα οι ακτιβισμοί είναι κατευθυνόμενοι από διάφορα συμφέροντα.

Υπάρχει ωστόσο απλές ιδεολογίες. Η Ελευθερία, η Πατρίδα, η Αλήθεια. Βαρετά πράγματα; Παύουν να γίνονται βαρετά όταν οι πονηροί σου μπαίνουν στην τσέπη.

Όσοι μεγάλωσαν μεταξύ 1960 και 1980, έχουν πολύ διαφορετική άποψη του "κόσμου" από τους 30άρηδες και τους 20άρηδες.

Από τους παλιούς, οι μισοί βέβαια κυνηγούσαν την ελευθερία (από τον κομμουνισμό) οι άλλοι μισοί από το μονοπωλιακό κεφάλαιο.

Αυτά τέλειωσαν, και χωρίς να είμαι αριστερός, ή συνωμοσιολόγος, η απειλή είναι μεγαλύτερη, από αυτό που λέμε διεθνές κεφάλαιο, Νέα Τάξη κλπ. Που δεν είναι τίποτε άλλο από την παρέα των πλούσιων Μοναρχών που ζούν και ...βασιλεύουν, των μεγαλοιδιοκτητών εταιριών και επιχειρήσεων. Ούτε καν των τραπεζών. Υπηρέτες είναι οι τράπεζες. Σημαντικοι, αξιόλογοι, με ποσοστά, αλλά υπηρέτες.

Για ψάξε πως και από τι ζούσε ο Λεοπόλδος του Βελγίου... Μιας κουτσουλιάς κράτους... Πότε ενώθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι; Εναντίον του Ναπολέοντα και εναντίον του Στάλιν.

Ζάχαρη είπε...

Η Ελευθερια ειναι ιδανικο ομως.

Η αναγκη για θεωριες διανομης ειναι αυτες που οδηγουν στις ιδεολογιες,σε συστηματα με απαντησεις δηλαδη,νομιζω.Πιο πολυπλοκο μετα.
Παντως οσο δεν εξισορροπουν τον προυπολογισμο (κοινωνικες δαπανες) με το εμποριο θα ψαχνει ο κοσμος για λυσεις.Σου φαινεται μερκαντιλιστικο;