27 Μαΐ 2010

Tipping point

Tipping points are "the levels at which the momentum for change becomes unstoppable."Gladwell defines a tipping point as a sociological term: "the moment of critical mass, the threshold, the boiling point
Όταν η προσθήκη μιας μικρής ποσότητας βάρους σε ένα σώμα μπορεί  ξαφνικά να το ανατρέψει.

Κυνισμός : κάποιος μου είπε άν θέλω λεφτά και τα πήρα

Αξιοπρέπεια: σας παρακαλώ μη κόβεται την σύνταξη μου
όχι για μένα για το παιδί μου.
( η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι το ίδιο σημαντική με την ζωή,
η αναίρεση της είναι παραπάνω απο έγκλημα είναι λάθος).

Εθνική κυριαρχία: θα προσπαθήσω αλλά δεν ξέρω αν  
θα δεχτούνε.



Νάρκη αντισυνταγματικότητας το Ασφαλιστικό.Πάλι μισές αλήθειες είπαν στους ξένους. .Μεταρρύθμιση αλλά ελληνικά.Όταν (και εφόσον) θα πρέπει να επιστρέψουν τα λεφτά σκεφτήκανε ότι οι ίδιοι θα την έχουν κοπανήσει.

"Το μνημόνιο είναι πλαίσιο συνεργασίας, όχι οι ταμπλέτες του Μωυσή. Έχει στόχο να μας βοηθήσει σε νοικοκύρεμα και εξοικονόμηση - όχι να μας πνίξει. Και εάν ενδεχομένως γίνει απόπειρα να μας πνίξει, η κυβέρνηση, η Βουλή και η Δικαιοσύνη έχουν εργαλεία αντίστασης.

Το μνημόνιο και τα σε αυτό συμφωνηθέντα δεν είναι, σε κάθε περίπτωση, ούτε ανώτερα του ελληνικού Συντάγματος ούτε ανεξέλεγκτα από τα ελληνικά δικαστήρια. Το μνημόνιο δεν έχει, ως εκ του τρόπου ψήφισής του από την ελληνική Βουλή, "υπερνομοθετική ισχύ" - είναι ένας "απλός" (όσο κι αν μας πονάει) νόμος του κράτους, ακόμα δε και η σύγκρουσή του με άλλους νόμους εκτιμάται και επιλύεται από τα δικαστήρια. Δεν συζητείται φυσικά ότι υπόκειται σε έλεγχο συνταγματικότητας κάθε μεμονωμένη ρύθμιση που θα τίθεται σε εφαρμογή βάσει του μνημονίου (χωρίς να παίζει κανέναν νομικό ρόλο αν η πρωτοβουλία θα εκκινηθεί βάσει του Μνημονίου ή όχι): το μνημόνιο πρέπει να υπακούει στο Σύνταγμά μας και όχι η ερμηνεία του Συντάγματος να προσαρμόζεται σε αυτό.Κανένα δε μνημόνιο, καμία επιτροπή και κανένα ΔΝΤ (και μόνο για λόγους νομιμότητας και όχι πολιτικής ορθότητας το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο) δεν μπορούν να ακυρώσουν ή να αναστρέψουν μια δικαστική ακύρωση - θα ήταν σαν να ανέτρεπαν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα."Ολόκληρο

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η χειρότερη δικτατορία είναι αυτή που έχει κοινοβουλευτικό μανδύα.
Η άλλη, η απροκάλυπτη, είναι τουλάχιστον ειλικρινής.

Ο κόσμος είναι ζαλισμένος ακόμα από τη λαίλαπα που έβαλε στο σπίτι του με την ψήφο του και γι αυτό οι αντιδράσεις είναι υποτονικές. Ή ακόμα δεν έχουν εξαντληθεί τα όποια αποθέματα.
Καλό απογευμα
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=333987&ct=16&dt=27/05/2010

Ζάχαρη είπε...

@αλλενακι,ειδες τι λεει ο Στιγκλιτζ για κοινωνικες εξεγερσεις στην νοτια Ευρωπη.Χρονικα προαναγγελθεντων θανατων...
Οτι γινει θα γινει απο τους νεους που οπως παντα μιλανε την γλωσσα του μελλοντος,που εμεις δεν ακουμε.Ουτε ο Στιγκλιτζ.Καλα εγραψε ο Μποτιλιας στο αντινιουζ οτι "το ξύλο εχει δύο ακρες".

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Αυτή τη φορά δικαιούμαι να κοιτάω τα χέρια της απεικόνισης και όχι το φόντο που αναδεικνύει την μορφή (ή και αντίστροφα).

Ανώνυμος είπε...

Οι Λεττονοί κάνανε την αρχή,φαίνεται πως η δικαιοσύνη δουλεύει.