26 Μαΐ 2010

καπνός


Δεν είναι «καπνός απ' την Ιθάκη», ανόητοι, είναι τα δικαιώματα των ανθρώπων που καίγονται και εκεί...
  
Ελικρινά δεν θυμάμαι που το διάβασα αλλά η αρχίζει η καθημερινότητα και ξεπερνά την φαντασία.Η καθημερινότητα λέω γιατί η πραγματικότητα μου διαφεύγει πια.Υπάρχει ανάγκη για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια,η εικόνα του υπουργού στα μήντια να σκύβει και να λέει "θα προσπαθήσω αλλά δεν ξέρω άν θα μ'ακούσουν",πληγώνει ανεπανόρθωτα τον τόπο και ειδικά τους νέους που πρέπει να ελπίζουν και δεν έχουν ξαναδεί αυτή την διάσταση  του ρεζιλέματος.Την εθνική.

Ένα απόσπασμα  απο την συνέντευξη του Ντέιβιντ Χάρβευ.
Η περίπτωση της Ελλάδας
Για την Ελλάδα, συγκεκριμένα, έχετε να προτείνετε λύσεις για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της;
Κατ’ αρχάς πρέπει να αλλάξουμε τη γλώσσα με την οποία μιλάμε για το τι συμβαίνει. Η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει το χρέος της - δεν αμφισβητείται αυτό. Το πιο ενδιαφέρον είναι ποιους αδυνατεί να πληρώσει. Η ελληνική κυβέρνηση έχει επιλογές: είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει αυτά που υποχρεούται στους ίδιους τους πολίτες της, μειώνοντας τις συντάξεις και τους μισθούς, είτε μπορεί να σταματήσει να πληρώνει τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς. Δεν καταλαβαίνω γιατί μια σοσιαλιστική κυβέρνηση θα σταματούσε να πληρώνει τον ίδιο της τον πληθυσμό. Όλοι υποστηρίζουν ότι η παύση πληρωμών είναι αδύνατη. Αυτό που στην πραγματικότητα εννοούν είναι ότι δεν μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τις τράπεζες, αλλά μπορούν να σταματήσουν να πληρώνουν τους πολίτες. Με αυτούς τους όρους πρέπει να μιλάμε, γιατί διαφορετικά δεν κατανοούμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Πολλές χώρες χρεοκόπησαν στο παρελθόν, όμως επανήλθαν. Είναι όπως όταν έχεις ένα χαλασμένο δόντι. Είτε το βγάζεις απότομα και σου προκαλεί πόνο για λίγο ή ζεις με αυτό και πονάς για είκοσι χρόνια. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως η κυβέρνηση προτείνει να πονέσει το λαό για είκοσι χρόνια, αντί να "βγάλει το δόντι" λέγοντας: "ας κηρύξουμε παύση πληρωμών, ας ξεφορτωθούμε το χρέος και ας ξαναρχίσουμε"    εδώ ολόκληρο

9 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Την τανάλια δυστυχώς την κρατάει αλμπάνης και όχι οδοντίατρος.
Εάν συνυπολογίσεις δε το γεγονός ότι έχει πάρει και φακελάκι, όχι από τον ασθενή, αλλά από τον ζαχαροπλάστη τότε το χαλασμένο δόντι όσο και αν πονάει πρέπει να διατηρηθεί για να μην φανεί το κενό.
Το κενό δημιουργεί σύγκρουση.

Ζάχαρη είπε...

Το πραγμα δεν κρυβεται μετα τα χθεσινα.Αλλο πληρωνω χρεη αλλο ...
Η ευθυνη δεν ειναι συλλογικη.

Ανώνυμος είπε...

Ποια χθεσινά εννοείς; Για το ασφαλιστικό;
Δλδ μας παρακαλάνε ξυπνήστε ρεεεε! και μεις εκεί, ατού ο μανωλιός!
Διακρίνω την ανάπτυξη ενός νέου φιλελληνισμού και συμπόνοιας γιατί έχουμε πέσει στα χέρια αδίσταχτων.

Κωδικός οχυρωματικά έργα μπιζανίου.

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@ αλλενακι,ναι μιλω για τον Λοβερδο με πειραξε πολυ το πανικοβλητο και δουλοπρεπες υφος του.Μεχρι και οΠρετεντερης τον εκραζε.Ειμαστε ακυβερνητη πολιτεια αλλη μια φορα.

Οσο για αυτο που λες μαλλον υπαρχει συμπνοια γιατι βλεπουν ολοι τον εχθρο να ερχεται.

Ανώνυμος είπε...

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1821419
ποιός μίλησε ;

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη, σαφώς και η ευθύνη δεν είναι συλλογική, όπως επιχειρούν να μας περάσουν.
Τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων χρησιμοποιήθηκαν για να παιχτούν παιχνίδια και να πλουτίσουν μερικοί.
Ουδέποτε ο ασφαλισμένος ερωτήθηλε για αυτές τις κινήσεις.
όμως το ασφαλιστικό αποτέλεσε ιδανικό τροφοδότη ώστε να χορηγηθούν συντάξεις και βιβλιάρια υγείας σε όποιον ψήφιζε. Ξέρεις πόσοι αλλοδαποί έχουν βιβλιάρια πρόνοιας?
Η ευθύνες είναι πολιτικές και οι πράξεις εγκληματικές.

Ζάχαρη είπε...

Ορεστιε
για μενα η ανθρωπινη αξιοπρεπεια ειναι το ιδιο σημαντικη με την ζωη.
Ειναι παραπανω απο εγκλημα ειναι λαθος.

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Ο άνθρωπος είπε τις μεγαλύτερες αλήθειες με τα πιο απλά λόγια, άντε να το εξηγήσεις και να το τρίψεις στα μούτρα αυτών που ακόμα εξακολουθουν και μιλάνε για τα απαραίτητα μέτρα, και πόσο απαραίτητα είναι και μπλα μπλα μπλα.

Εντάξει, ελπίζω πως κάποτε ο κόσμος θα καταλάβει πως όλα ήταν προμελετημένα. Θέλω να δω στις επόμενες εκλογές τι στο διάολο θα κάνει πάντως, μεγάλη περιέργεια έχω.

Ζάχαρη είπε...

Πολιτη
και εγω αναρωτιεμαι τι θα κανει ο κοσμος,εξαρταται και τι επιλογες θα εχει.Δεν βλεπω πουθενα ηγετη ομως.