28 Μαΐ 2010

Τα αρνητικά νέα έχουν προεξοφληθεί ήδη

Bill Brandt

Δέν υπάρχουν καλά νέα.Ακόμα και τα θετικά είναι τα λιγότερο αρνητικά. 
Τα δέ αρνητικά νέα έχουν προεξοφληθεί ήδη.

Γερμανικό πρόβλημα για το πακέτο των 750 δισ. ευρώ
Με μια μικρή καθυστέρηση ο γερμανικός τύπος αποκάλυψε ότι το πακέτο των 750 δισ. ευρώ που αποφασίσθηκε πρόσφατα για την διάσωση χωρών –πέραν της Ελλάδας– στην ευρωζώνη έχει μία “αχίλλειο πτέρνα”.Εμπεριέχει τη δυνατότητα απόσυρσης της Γερμανίας από τη συμμετοχή της στο συνολικό πακέτο χρηματοδότησης αν τα γερμανικά δικαστήρια θέσουν σε αμφισβήτηση την νομιμότητά της.Και όπως είναι γνωστό ήδη ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια για να πετύχουν την καταγγελία της...
 ...........
 Αν κινδυνεύει από κάτι ο κόσμος, είναι από μια απροσδόκητη αρνητική εξέλιξη που θα λάβει χώρα πάνω σε μια κλειστή στροφή  με οριακή ταχύτητα.Η χρεοκοπία της Ελλάδας, των PΙIGS, όπως και η διάλυση του ευρώ έχουν προεξοφληθεί στην παρούσα συγκυρία και αν δεν συμβούν, που είναι και το πιθανότερο, θα αποτελέσουν καύσιμο για την αντίστροφη φορά. Αυτά δεν είναι αρνητικά νέα.

Τι απομένει να μας εκπλήξει αρνητικά;
Ένας πόλεμος που θα είναι κάτι παραπάνω από μια συνηθισμένη τοπική εκδοχή ή μια κατάρρευση μεγέθους Κίνας, η απόβαση των εξωγήινων με εχθρικές διαθέσεις;... εδώ

Οι Λετονοί δικαστές ακύρωσαν τα μέτρα του ΔΝΤ για το εκεί ασφαλιστικό.Επίσης ο Μποτίλιας έχει  μιά άποψη για την δικαιοσύνη σε αυτό το θέμα.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γιατί έιναι έτσι η στήλη;
Δεν διαβάζεται.

Οι πρώτες ενστάσεις των γερμανών καθηγητών απορρίφθηκαν από το συνταγματικό δικαστήριο, αλλά καταθέτουν συνεχώς.
Δεν είναι μόνο αυτό το εμπόδιο για το πακέτο.
Υπαρχει και μια άλλη ρήτρα, η οποία δίνει το δικαίωμα σε οποιαδήποτε χώρα της ΕΕ να αρνηθεί να συνεισφέρει στο μηχανισμό αν η ίδια δεν κατορθώσει να δανειστεί με επιτόκιο χαμηλότερο του 5% για τις δικές της ανάγκες.
Με 5% δανείζουν την Ελλάδα οι ευρωπαιοι.

Αλλά και πάλι, η Γερμανία έχει χαράξει προ πολλού το δικό της δρόμο, και δεν την ενδιαφέρει.
Η δική μου γνώμη είναι ότι οι εξελίξεις με την ευρωζώνη θα είναι ταχύτατες.
Ή θα μετατραπεί σε οικονομική και πολιτική ευρωδικτατορία ή θα γίνει 2 ταχυτήτων.
Προς το παρόν η ευρωδικτατορία δεν τους βγαίνει γιατί έχουν αρχίσει να αντιδρούν σε όλες τις χώρες όλα τα συνδικάτα.
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Για Ευρωπη δυο ταχυτητων το σκεφτομαι και εγω εδω και καιρο.Τουλαχιστο αυτο εχουν κατα νου οι Γερμανοι αφου τους τελειωσε το κερδος απο την νομισματικη ΕΕ (ξεζουμισμα).Αλλα και η Κινα σηκωνει κεφαλι.Φουσκες ομως μονο οποιος κοβει ΤΟ νομισμα,μπορει και ρυθμιζει πολεμους,εχει δυναμη.
Θα ξαναπανε παλι πισω στα δαση του Μελανα Δρυμου ακομα μια φορα.

Για αυτο εγραψα για χωρις γυρισμο σημεια χθες,γιατι οταν σμπρωξεις τον ανθρωπο περα απο τα ορια της υπαρξης του αντιδρα.Το θεωρω βλακωδες αυτο που κανουν.

Πρεπει ο κοσμος να αντιδρασει γρηγορα.

υγ (πως φαινεται η σελιδα;)

archaeopteryx είπε...

Η προτελευταία παράγραφος φαίνεται σαν μία σειρά γράμματα, αριστερά, σαν το φάρδος της στήλης να είναι ένα γράμμα.

Το κακό νέο είναι ότι τα αρνητικά νέα ΔΕΝ έχουν προεξοφληθεί κατά την γνώμη μου. Δηλαδή, υποτιμούμε τις αρνητικές συνέπειες, σε εμάς, τυχόν ΕυρωπαΊκής ή παγκόσμιας ύφεσης. Υποτιμούμε τι πιθανά κοινωνικά αδιέξοδα θα έχει η όλη προσπάθεια. Ο ΓΑΠ τα χειροτέρεψε ΟΛΑ με το εξάμηνο ψέμα του, αλλά και χωρίς αυτό ήταν mission impossible. Τώρα είναι mission impossible, πιο δύσκολο, και με τον σκεπτόμενο κόσμο εξαγριωμένο απο το ψέμα (και όχι μόνο)

Ζάχαρη είπε...

Μ'αυτη την εννοια-οχι των αγορων- θα αργησουν να προεξοφληθουν.
Δεν ξερω για την Ευρωπη αλλα για εμας τα πραγματα ειναι ηδη με ασχημη δυναμικη.Η ελλειψη της δημοκρατιας που εστω ειχαμε -χωρις κανενα αντισταθμιστικο οφελος,θα κανει τα πραγματα ανυποφορα.Εχουμε και ενα παρελθον.
Το μονο στοιχειο που λειπει ιστορικα απο το σκηνικο της εκρηξης ειναι ο διχασμος.Ευτυχως.

Ανώνυμος είπε...

Ισπανια http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=167326