23 Μαΐ 2010

προσαρμογή...

Έχουν γεμίσει τα μέσα ενημέρωσης άρθρα που μας δίνουν λύσεις και οδηγίες για την κρίση,η Playlist της φτώχειας ...

Προσαρμογή στην κρίση "Θυσιάζουμε εξόδους,ψάχνουμε προσφορές»Πέντε πολίτες μιλούν στο «Βήμα» για τον τρόπο με τον οποίο προσαρμόζονται στην οικονομική κρίση περικόπτοντας τις δαπάνες πολυτελείας και περιορίζονται στα αυστηρώς αναγκαία"  

Η φτώχεια έγινε στύλ "Η προσαρμογή στις νέες συνθήκες απαίτησε ευελιξία και ιδέες".

 Το περιέγραψε καλύτερα ο Γούντι Άλλεν."Ο Ο΄ Νιλ, ο Φρόιντ και ο Νίτσε είχαν τελικά δίκιο. Ο μόνος τρόπος για να τα καταφέρεις είναι να κοροϊδέψεις τον εαυτό σου".
 Αυτή είναι η επιτομή της λογικής του πακεταρίσματος και του στρουθοκαμηλισμού.Πάλι μας λένε να παίξουμε τις Πολυάννες άν και αντίθετα η ορθόδοξη μας κουλτούρα μας έχει προετοιμάσει να βλέπουμε το κακό κατάματα και η μεταφυσική μας κατεύθυνση να μήν χρειαζόμαστε 'οδηγίες ζωής'. Τελικά στην σύχρονη αγορά,και η φτώχεια  είναι ανάγκη να συσκευάζεται και  να πουλιέται.


"Kατάλαβα πώς ήταν σκλάβος εφιάλτη αλλόκοτου."Θα πεθάνω", είπε,"σίγουρα θα πεθάνω μέσα σε τούτη την θλιβερή παραφροσύνη.Έτσι θα χαθώ όχι αλλιώτικα.Φοβάμαι ότι θα φέρει το μέλλον,όχι τα γεγονότα αλλά τα αποτελέσματά τους.Ανατριχιάζω όσο σκέφτομαι πως μπορεί να συμβεί οτιδήποτε,έστω και κάτι τελείως ασήμαντο,και να επηρεάσει αυτή την αβάσταχτη ψυχική μου αναστάτωση.Εάν αποστρέφομαι τον κίνδυνο είναι μονάχα γι'αυτό που κυρίως προκαλεί-τον τρόμο.Έτσι απεγνωσμένος και αξιολύπητος που είμαι,έχω μια έντονη αίσθηση ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα η μέρα που θα αναγκαστώ να εγκαταλείψω ζωή και λογικό μαζί, πάνω σε κάποια από τις αδιάκοπες μάχες μου με το αποτρόπαιο φάντασμα,τον ΦΟΒΟ."

... τα απομεινάρια του Οίκου των Άσερ (ε.α.πόε)
Άλλωστε είμαστε όλοι κληρονόμοι από κάτι.Λίγο.
μια ιδέα απο ένα σχόλιο στον  Herr K

7 σχόλια:

Ανώνυμη είπε...

Πριν από ενάμισυ περίπου χρόνο, ο Observer δημοσίευε ανάλογα αρθράκια. Ακόμη θυμάμαι ένα με σκίτσα και οδηγίες για μαντάρισμα κάλτσας. Το είδα τότε και έπαθα σύγκριο. Totally in denial το πέταξα (στον κάδο της ανακύκλωσης).
Η πραγματικότητα ευτυχώς δεν έγινε ποτέ τόσο μίζερη και ελπίζω να μην χρειαστεί να γίνει ούτε στην πατρίδα.
Η ζωή ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερη εύκολη, τουλάχιστον όχι για μένα, αλλά με λίγη σύνεση (η οποία πάντα χρειάζεται) αντί για cayenne, επιβιώνεις.
Καλό ξεκίνημα αύριο.

Ζάχαρη είπε...

@Aνωνυμη
Ουτε για μενα ηταν ευκολα.Εκεινο που θα λειψει αμεσα ειναι η προοπτικη.
αλλα θα βρουμε ακρη.Μετα το 'πενθος'.
Επισης καλο ξεκινημα αυριο.

xristakis41 είπε...

Μπορεί να γίνομαι κουραστικός αλλά για τα Μ.Μ.Α.
ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ έχω υιοθετήσει την παρακάτω άποψη

Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ

Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλισμός ζάχαρη.
Ο σοσιαλιστικός παράδεισος είναι εδώ.
Να'ναι καλά ο Τσαουσέσκου

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Η μοναδική λύση που υπάρχει και δεν την λένε τα κανάλια, είναι να μαζέψουμε την σαβούρα, να τους δέσουμε μια πέτρα στο λαιμό και να τους αδειάσουμε κάπου έξω απο την Ψυττάλεια.

Ανώνυμος είπε...

λάθος αντίδραση τη λάθος στιγμή

άραγε ζούσαν όλοι τόσο απλωμένα και τόσο πλεονασματικά;

την καλημέρα μου

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Οχι βεβαια δεν ζουσανε ανετα ολοι,αυτο ειναι το αδικο,οτι τελικα θα την πληρωσουν οι μη εχοντες.Οι υπολοιποι με τα μαυρα δεν θα παθουν τιποτα.
Αυτο ειναι το ατιμο,οτι προσπαθουν να πεισουν τον κοσμο οτι φταιει και μολις αλλαξει αυτο που (δεν) εκανε το κρατος θα σωθει.
Με συνταγες αγορας παλι.
Δεν ξερω για σοσιαλιστες η πορνες αλλα αυτοκατστροφικοι ειμαστε (στοιχειο της πορνης).