12 Σεπ 2014

the broken promises, και τα σχετικά όρια


Το Παρίσι, ανακοίνωσε την Τετάρτη ό, τι πολλοί πιστεύανε για μήνες: Η Γαλλία δεν θα μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα κάτω από το όριο της ΕΕ του 3 τοις εκατό του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος, μέχρι το 2017, παρά το γεγονός ότι ήδη έχει της χορηγηθεί επιπλέον χρόνος να το κάνει αυτό από το 2015. Έτσι άρχισε  μια καινούργια συζήτηση.

Europe searches for a strategy after France's broken promises | Reuters "Investment is the new buzz word among ministers, overriding the German mantra of budget cuts, which were meant to reduce swollen public finances and win back investors. Instead, they have been blamed for suffocating the fragile economic recovery".Οι επενδυτικές δαπάνες της ευρωζώνης το 2013 ήταν 15 τοις εκατό λιγότερο από ό, τι ήταν πριν από την κρίση χρέους περιοχής το 2010. 

Άν και υπάρχουν όρια στο τι η δημοσιονομική πολιτική μπορεί να επιτύχει, η Γερμανία, που υποστηρίζεται από την Αυστρία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία, είναι ανένδοτη στο να μην αναλάβει νέο χρέος για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης η ευρωζώνη, φοβούμενη την επιστροφή στο παρελθόν. "Η αύξηση είναι πάντα καλή, αλλά όχι με νέο χρέος», δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling.

Και, An EU country breaking budget rules can be fined. 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: