1 Μαΐ 2013

οι ex, και το χρήμα


Στο reuters μιλάνε για heavily exposed και serious problems για την Σλοβενία  σε ένα άρθρο που  περιγράφονται απειλητικές οι προοπτικές της. Slovenia Bank Rescue at 20% GDP Means No Escaping EU Aid - Bloomberg
Πρόκειται για αύξηση ζημιών απο στεγαστικά δάνεια και τρύπα στα έσοδα απο ύφεση.

Τime is money λένε, άν και οι ίδιοι αρχίσανε τις αναβολές εδώ. Η Σλοβενία, η πρώτη πρώην κομμουνιστική χώρα στη ζώνη του ευρώ , αντιμετωπίζει ένα τυπικά καπιταλιστικό δίλημμα, ποιόν να προστατέψει τους πιστωτές ή τις μεγάλες τράπεζες, με ένα τυπικά μετασοσιαλιστικό τρόπο: Κάνοντας πολιτική με λεφτά που δεν έχει.
Slovak PM says Greece must stick to loan rules or quit euro

Ακόμα πληρώνουμε τις παρενέργειες απο τον ψυχρό πόλεμο -τον ιστορικά καταγεγραμμένο τουλάχιστο.

2 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...


@ Συντροφισες/φοι

Ζητω η Εργατικη Πρωτομαγια

Αυτη η μερα του Αγωνα ειναι απαιχτη, αμεσως αμεσως εχουμε Ιρλανδια

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/774964/ArticleNewsWorld.aspx

ακολουθει ο Οσκαρ

http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/lafonten_epistrofh_sta_ethnika_nomismata_to_koino_nomisma_apetyxe.2236241.html

επονται οι Ολαντ-Λεττα

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1787475

και οτι αλλο μπορει να βαλει το μυαλο μας και ακομα δεν εχουμε δει τιποτε.

Να σημειωσω το κλεισιμο του ματιου του Οσκαρ και την αγαπη του για το χαλαρο παλαιο συστημα ισοτιμιων, ιδου που η Αριστερα εχει και αποψη περι της οικονομιας και βρισκει και το κρισιμο ακροατηριο περι του θεματος !!!

Συντομως θα ακολουθησουν και αλλες ομοβροντιες και φυσικα η Μερκελ ΔΕΝ ΕΧΕΙ την ανεση του χρονου που επιθυμει, εχουμε και τους Ολλανδους, τους Νορβηγους κλπ να οδυρονται ελαφρως να δουμε τι Τερας λυσης θα μας πλασαρουν παλι ... μην αρχισει και ο Ντραγκι να μην ειναι τοσο συνετος για τα Γερμανικα γουστα. Στη γωνια ειναι και το ΔΝΤ, με τα δικα του θελω. Μιλαμε η ζωη γραφει υπεροχα σεναρια και φυσικα ο λογαριασμος πρεπει να πληρωθει: τουτεστιν ή παμε σε πληρη ενοποιηση στην ΕΕ σε ολα τα επιπεδα ή θα οδηγηθουν σε διαλυση η οποια θα ειναι ατακτη διοτι διαλυση σε τετοιου υψηλου επιπεδου ενωσεις δεν ειναι δυνατον να γινει τακτικως ( ορα Σοβιετια).

Ευχες για Καλο Πασχα :-)

Ζάχαρη είπε...

@Νικολα Περιστερη

διοτι εχουμε την ex αριστερα την post αριστερα αλλα και την χορτατη αριστερα. Το κακο ειναι οτι σαν μερος του συστηματος πια και αυτη, δεν εχει τι να υποσχεθει.

Περα απο ολα αυτα αυτοι που θα αποφασισουν ειναι οι πιο κοντινοι στο ΔΝΤ γιατι αλλωστε αυτοι πληρωνουν και τα swaps καθε λιγο στους βορειοευρωπαιους.
Εγω πιστευω οτι δεν υπαρχει ιστορικο προηγουμενο για ολο αυτο. Πολυ σημαντικο : Ο βαθμος αυτοδιαθεσης της Γερμανιας.

καλο Πασχα