2 Μαΐ 2013

οι διασώσεις μέχρι τώρα


Η ΕΚΤ  'έκοψε' τα επιτόκια σήμερα, καθώς ήταν το τελευταίο που μπορούσε να κάνει, όπως  περιγράφει ο Garvyn Davis. Και αυτό είναι κάτι που επιβάλλεται να διαρκέσει. Ακόμα έγινε νήξη για αρνητικά επιτόκια μελλοντικά κάτι που θα δυσκολέψει πολύ το παρκάρισμα στην ΕΚΤ χρημάτων απο τις τράπεζες. (Και τις Γερμανικές επίσης...).

Όλο αυτό θα είναι πρόβλημα για τους Γερμανούς και θα είναι η πρώτη πραγματική δυσκολία τους. Γιατί σε ανάλυση του Reuters περιγράφεται:  Analysis: What taxpayer bailouts? Euro crisis saves Germany money "Yet despite three-and-a-half years of debt and banking turmoil, with bailouts totaling more than 400 billion euros, northern euro zone taxpayers have not actually lost a cent"
Άν και διαμαρτύρονται για τις διασώσεις των χωρών της περιφέρειας με λεφτά των φορολογούμενων τους, η αλήθεια είναι πως δεν ξόδεψαν τίποτα, αντίθετα έχουν ωφεληθεί από την μείωση του κόστους δανεισμού τους, αρκετά. Και εδώ
Τα yields του πυρήνα στην διάρκεια της κρίσης...


Core euro zone government bond yields

Μένει να δούμε πως θα αντιδράσουν στην νέα γενικότερη πραγματικότητα, έστω και μετά τον Σεπτέμβρη. Η ιστορία αναγκαστικά προχωρά προς την ολοκλήρωση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: