12 Οκτ 2012

οι προσανατολισμοί τους

Declining World Trade/ The slowdown in world trade is a complimentary phenomenon
Ο προσανατολισμός της οικονομίας ,από κάποιες χώρες στο εξαγωγικό εμπόριο και η 'κλοπή' της ζήτησης των άλλων σε εποχές απομόχλευσης δημιουργεί προβλήματα.Φυσικά, οι εξαγωγές μιας χώρας είναι οι εισαγωγές μιας άλλης χώρας και αυτό αποτυπώνεται εδώ στην επιβράδυνση του παγκόσμιου εμπορίου.
Αν και είναι νωρίς να ακούγεται, μάλλον κάποιοι θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη να δώσουν δάνεια και ίσως να δημιουργήσουν τεμπέληδες. Για την ζήτηση -την εσωτερική- ο λόγος....


3 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Μερικες φορες αισθανομαι πολυ τυχερος που σας διαβαζω , ειστε μεσα στην καρδια των θεματων.

Ευχαριστω και Ευγε !!

Ανώνυμος είπε...

Πράγματι, οι αναρτήσεις, πυκνές και στοχευμένες.

Μήπως όμως υπάρχει και κάτι ακόμα σε όσα αναφέρεται; Οι εισαγωγές συν τις εξαγωγές φανερώνουν τον βάθμό ανοιχτότητας-εξάρτησης-παγκοσμιοποίησης των οικονομιών, μήπως αυτό μας δείχνει ότι οδεύουμε προς περιορισμό του βαθμού έκθεσης των οικονομιών, προς μια ''αποπαγκοσμιοποίηση'', συνέβη και παλαιότερα με την κατάρρευση του παγκόσμιου εμπορίου (να προσθέσω πως πολλοί φιλελευθεροι δεν αποδέχονται πως το παιχνίδι είναι μηδενικού αθροίσματος σε αντίθεση με τους μερκαντιλιστές).

Χαιρετώ.
Δ

Ζάχαρη είπε...

@ Ν.Περιστερη ευχαριστω για τα καλα λογια :)


Εχετε δικιο για τις σκεψεις σας.Βεβαια να λαβουμε υπόψη την διαφοροποιηση του τραπεζικου συστηματος, και γενικα του χρηματοσπιτωτικου τομεα αυτη την φορα σε σχεση με το παρελθον. Και ετσι το παιχνιδι διαφοροποιειται και ισως να μην ειναι zero game.

Και γνωριζουμε τι ακολουθει απο μια καταρρευση του εμποριου...Κατι που προσωπικα μου φανταζε μακρινο.