10 Οκτ 2012

η πολυτέλεια του χρόνου


WSJ.com. Greek Creditors at Loggerheads "Οι Ευρωπαίοι θέλουν περισσότερο χρόνο, για ένα συμβιβασμό με το ΔΝΤ και νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους για την Ελλάδα μέχρι να γίνει εμφανές τι θα συμβεί με την Ισπανία και την Ιταλία. Στην ιδανική περίπτωση, η Γερμανία θέλει να κρατήσει μακριά οποιαδήποτε ενέργεια που περιλαμβάνει περισσότερα χρήματα στην Αθήνα ή ένα κούρεμα μέχρι μετά τις εκλογές του επόμενου έτους. Το πρόβλημα είναι η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου."
Δεν υπάρχει ακόμη καμία συναίνεση μεταξύ των πιστωτών. Αν και είναι ολοένα και πιο εμφανές ότι το χρέος στην Ελλάδα είναι σε μεγάλο βαθμό εκτός πορείας, κανείς δεν θέλει να αποδεχθεί μια υποτίμηση. Οι εκπρόσωποι της τρόικας των δανειστών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην Αθήνα διαπραγματεύονται μια νέα σειρά μέτρων λιτότητας και για μια πληρωμή € 31 δις. Αλλά για τα χρήματα που πρόκειται να δοθούν από το ΔΝΤ πρέπει το χρέος της χώρας να είναι βιώσιμο μεσοπρόθεσμα. Για την Ελλάδα, το μέτρο της βιωσιμότητας του χρέους έχει οριστεί από το ΔΝΤ στο 120% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος μέχρι το 2020. Αλλά δημοσιονομική έκθεση του ΔΝΤ, δήλωσε την Τρίτη το χρέος της χώρας αναμένεται να ανέλθει στα 170,7% του ΑΕΠ για το τρέχον έτος, και σε ένα επιβλητικό 181,8% του ΑΕΠ το 2013, γεγονός που υποδηλώνει το 120% στόχος είναι μακριά.
Άλλο ένα μέτρο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ελάφρυνση του χρέους είναι να δοθούν τα 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τον ESM."
Όμως...

Τελικά η ψήφος ακόμα έχει σημασία καθώς όλα γίνονται για τις εκλογές. Μόνο που οι εκλογικές ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ, αντίθετα η υπομονή του υπερατλαντικού ΔΝΤ φαίνεται πως τελειώνει (πάλι οι εκλογές).

2 σχόλια:

geokalp είπε...

έχει φάει το λινκ του "ομως";

προσέθεσε ότι οι Φιν-Ολλ δεχόντουσαν πρώτα την απόφαση εκταμίευσης του ΔΝΤ ώστε να συναινέσουν
αυτή τη φορά;

το KfW μπορεί να μη ζητήσει πίσω την επένδυσή του από το ΜνηΙ;
να τα πάρει σε είδος;
γίνεται και χωρίς Βουλή, μάλλον δε φτάνει

εχθές πάντως επιβεβαίωσαν επίσημα ότι συζητούν με σκεπτικισμό το osi

Ζάχαρη είπε...

Ωχ..ευχαριστω προκειται για τις επισφαλειες στις δικες μας.Αλλα απο οτι φαινεται σημερα το ΔΝΤ κουναει το δαχτυλο σε ολη την ευρωζωνη

http://www.zerohedge.com/news/2012-10-09/european-banks-need-sell-45-trillion-assets-next-14-months-imf-warns

Ε,δεν ειναι και ευκολο να περασουν κατι τετοιο.Γιατι εμενα μου φαινεται οτι -εκτος των αλλων- η Αγκελα ηταν σε διατεταγμενη υπηρεσια; Κατι σαν μερος απο ενα 'μεγαλο σχεδιο' ας πουμε...

Αν για εμας το κουρεμα ειναι απαραιτητο ,και αν δεν εχουμε τι αλλο να κουρεψουμε,και αν ειμαστε απαραιτητοι ...δεν βλεπω πως αλλιως.