25 Ιουλ 2012

τί βλέπει ο καθένας

 Η πολιτική...
ΔΝΤ: Βλέπει θετικά εμπλοκή της ΕΚΤ στην αναδιάρθρωση του χρέους- Capital.gr Αναλαμβάνοντας ζημιές στο ελληνικό χρέος, αναφέρει, η ΕΚΤ θα απορροφήσει και ένα μέρος από το χρέος της Ελλάδας βοηθώντας έτσι να επιστρέψει  σε καλό δρόμο το ελληνικό πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή η έκθεση του ΔΝΤ υποστηρίζει ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα καθιστούσε πιθανότατα πολύ πιο αποτελεσματικό ένα πρόγραμμα της κεντρικής τράπεζας για τη μείωση του κόστους δανεισμού της Ισπανίας και της Ιταλίας. H έκθεση του ΔΝΤ φαίνεται να υποστηρίζει πως χωρίς την αναδιάρθρωση της ΕΚΤ, ένα πρόγραμμα αγορών κρατικών ομολόγων δεν θα είναι βιώσιμο. 
  
Οι αγορές...
Germany has demonstrably failed to grow its way out of debt, which means its net debt position is not strong enough to maintain a stable credit outlook in the face of the vicissitudes of collective responsibility.zerohedge

όσα είναι γνωστά από καιρό, η αναδιαπραγμάτευση του χρέους ,,,η σιωπή...οι επισκέψεις... 

3 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

εμμ... αν δεν γράψουν τις ζημιές... απλά κοροϊδεύουν εαυτόν. Αλλά εδώ είναι "Ευρώπη" και η πρόταση του ΔΝΤ δεν αρέσει καθόλου στους Γερμανογάλλους... Να μην πω είναι σχεδόν προβοκατόρικη (αν και σωστή και ήταν μάλλον και στις προτάσεις του ΓκάΙτνερ το φθινόπωρο του 10 (αφού τον είχαν αποπάρει)

Ζάχαρη είπε...

@αρχαιοπτερυγα

σημερα ο Feldstein για τις αμερικανικες ανησυχιες και το αδυναμο ευρω σαν λυση:
"Παράλληλα, ο αντίκτυπος στην αμερικανική οικονομία από την επακόλουθη μείωση των αμερικανικών εξαγωγών προς την ευρωζώνη θα είναι μικρός γιατί το εμπόριο των ΗΠΑ με τα μέλη της ζώνης του ευρώ αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 5% του αμερικανικού ΑΕΠ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένει κανείς ότι θα υπάρξει πολιτική αντίδραση από την Ουάσιγκτον για τη στήριξη του ενιαίου νομίσματος.Οι ΗΠΑ, άλλωστε, δεν συνηθίζουν να παρεμβαίνουν στην αγορά συναλλάγματος και τα επιτόκια είναι ήδη τόσο χαμηλά ώστε μεγαλύτερη μείωση θα ήταν απίθανη ακόμη και εάν το ήθελε η Fed."

nikos είπε...

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία δηλώνει …. την υποκατάσταση της εκτελεστικής εξουσίας από το ΣτΕ, παρά την υφιστάμενη διάκριση των εξουσιών…

Αντωνακη Σαμαρα … όλα στο βωμό του χάος .. όλα είναι μια ιδέα…

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/07/25/syriza-aporipsi-anastolis/