24 Ιουλ 2012

love me or leave me

Σε αρνητικό αναθεώρησε η Moody΄s Investors Service το outlook στην αξιολόγηση Aaa της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου από σταθερό προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την αξιολόγηση Aaa της Φινλανδίας με σταθερό outlook. Για την αλλαγή στο outlook ο οίκος επικαλείται την αυξημένη αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη αλλά και τους κινδύνους που απορρέουν από μια ελληνική έξοδο.Ειδικότερα ο οίκος επικαλείται:
1.) Την αυξημένη αβεβαιότητα για την έκβαση της κρίσης χρέους με βάση το υφιστάμενο πλαίσιο πολιτικής και την αυξημένη ευαισθησία στον κίνδυνο  που απορρέει από την ενισχυμένη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, σε συνδυασμό με τον ευρύτερο αντίκτυπο που θα είχε ένα τέτοιο γεγονός για τα μέλη της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα για την Ισπανία και την Ιταλία.
2.) Ακόμα και αν αποφευχθεί ένα τέτοιο γεγονός, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να απαιτηθεί μεγαλύτερη συλλογική υποστήριξη για άλλες χώρες της Ευρωζώνης και ιδιαίτερα για την Ισπανία και την Ιταλία.
 Capital.gr


σημ1. ποιός θα απαξιωθεί πρώτος, η ευρωζώνη, οι οίκοι , ή τα ομόλογα γενικώς; (πρός το παρόν πληρώνουν για να δανειστούν τα υποβαθμισμένα...πολιτικά παιχνίδια)
σημ2.So Greece will stay?


Δεν υπάρχουν σχόλια: