13 Ιαν 2012

αργότερα;

"...Πέμπτον, οι ευρωπαίοι είναι φοβισμένοι, κάτι που τους κάνει πρόθυμους να κάνουν πράγματα που δεν θα έκαναν κανονικά –όπως για παράδειγμα να εφαρμόσουν μέτρα λιτότητας και να επικυρώσουν Συνθήκες που δεν τους αρέσουν. Το να συμφωνήσουν να θυσιάσουν την εθνική τους κυριαρχία για να διατηρήσουν το ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα θα φανεί ως μια λογική «ανταλλαγή».
H πραγματική πολιτική κρίση δεν θα έρθει προτού η θυσία της εθνικής κυριαρχίας περάσει από την σφαίρα της θεωρίας στην υλοποίησή της, όμως αυτό δεν θα γίνει το 2012. Από πολλές απόψεις, η πολιτική υποχώρησης των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων τώρα αφορά μόνο την αναβολή μιας αβάστακτης οικονομικής καταστροφής για αργότερα.  
Αυτή η αναβολή αποτελεί και το έκτο πλεονέκτημα της Γερμανίας. Εδώ, ο βασικός «παίκτης» είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η οικονομική κρίση έχει δυο πτυχές: Οι υπερχρεωμένες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κινούνται προς χρεοκοπίες που θα οδηγούσαν σε κατάρρευση το ευρωπαϊκό σύστημα, και οι ευρωπαϊκές τράπεζες (οι μεγαλύτεροι αγοραστές ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων) είναι σε γενικές γραμμές αφερέγγυες. Η κατάρρευσή τους παρομοίως θα οδηγούσε σε διάλυση του ευρωπαϊκού συστήματος.
...Καθώς εξελίσσεται η διαδικασία επικύρωσης, η Ευρωπαϊκή επιθετικότητα προς την Γερμανία και τις Βρυξέλλες θα αυξηθεί. Διεθνώς, το βασικό «μοτίβο» θα είναι η προσπάθεια των κρατών να προστατευθούν από αυτό που θα θεωρήσουν ως αυξανόμενη –και όχι καλοδεχούμενη- γερμανική παρέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις. Σε εθνικό επίπεδο, η όλο και μεγαλύτερη λιτότητα θα δημιουργήσει αίσθημα οργής κατά των κυβερνήσεων. Η σχετική έλλειψη εκλογών θα στερήσει από τον λαό την συνηθισμένη βαλβίδα εκτόνωσης των κεντρώων κομμάτων της αντιπολίτευσης, κάτι που θα ενθαρρύνει τα εθνικιστικά και εξτρεμιστικά κινήματα και θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή. ' stratfor

σημ.Πες -πες κοιτάνε να την προεξοφλήσουν  και την αναταραχή. Με τις γνωστές μεθόδους εκτόνωσης... πλατείες, ψευτοδιλήματα ,τυράκια,και κυρίως αναβολή εκλογών...
Άλλωστε:
"Όσο πληθαίνουν εκείνοι που υποφέρουν τόσο πιο φυσικά φαίνονται τα δεινά τους"
Μπέρτολτ Μπρεχτ

ph.Mark Cohen

Δεν υπάρχουν σχόλια: