3 Ιαν 2012

πάντα το ίδιο

"Καλά τα νέα από την Γερμανία καθώς η ανεργία υποχώρησε στο 6,8% τον Δεκέμβριο από 6,9% που ήταν προηγουμένος." XrimaNews.gr

Βραχυπρόθεσμα είναι καλά τα νέα για την γερμανική κυβέρνηση, αλλά όχι απαραίτητα το ίδιο για τους εργαζόμενους καθώς πρόκειται για πολιτική (a policy called Agenda 2010) που κρατά την ανεργία χαμηλά με μικρές αυξήσεις στους μισθούς.

Όσο αφορά την εε το σχόλιο του αρχαιοπτέρυγαεδώ περιγράφει την κατάσταση : "το deal με τους εργαζόμενους το έχει κρατήσει μέχρι τώρα η Γερμανία, επιδοτώντας για διακοπή παραγωγής αλλού, εκβιάζοντας ή λαδώνοντας για κατανάλωση προϊόντων τους, και ουσιστικά σπρώχνοντας σε τρίτους κατανάλωση Γερμανικών προϊόντων με δανεικά. Το αν τα σκαρφίστηκαν αυτά ή όχι... θα έλεγα ναι. Όπως έιπε και ο Αδόλφος, είναι φτωχή χώρα, αλλά σχεδιάζουν."

Εδώ περιφράφεται πως οι μεταρρυθμίσεις της αγοράς εργασίας, και το κόστος των μισθών ,τους οδηγεί να ακολουθούν την πολιτική της ΕΚΤ περί χαμηλού πληθωρισμού. 
Καλύτερα να αποφασίζανε να βάλουν το χέρι στη τσέπη απο τώρα.Ο πληθωρισμός δεν κρατιέται μακριά με ξόρκια και μαγικά. Γιατί για τα δανεικά που δώσανε συμφωνήσανε τουλάχιστο δύο.

H.Bosch

Δεν υπάρχουν σχόλια: