19 Νοε 2011

όποιος δεν μπορεί...

η γνώμη του αρχαιοπτέρυγα είναι στο βίντεο...

εγώ πάλι προτιμώ απλώς να εστιάζω

δικαιολογίες
Ο καθηγητής Charles Wyplosz γράφει εδώ ένα γράμμα στον Weidmann  της ECB και ανάμεσα στα άλλα του επισημαίνει σχετικά με την νομιμοποίηση της παρέμβασης της σε θέματα χρέους των χωρών της ευρωζώνης -που αποτελεί μιά ένσταση απο μέρους της:
"Αναφέρεστε στο άρθρο 123. Συμφωνώ και εγώ, αλλά η ΕΚΤ έχει ήδη παραβιάσει το άρθρο τον Μάιο του 2010. Ήταν ένα ιστορικό λάθος που προς το παρόν δέν έχει συνέπειες νομικές. Αποφασίζοντας να αγοράσει  χρέος του ελληνικού δημοσίου,όχι μόνο παραβιάστηκε βίαια η συνθήκη,αλλά άλλαξε για πάντα η Ευρωζώνη"

γιαυτό
"Το ΔΝΤ δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα συνοδεύονται από την ΕΕ ή την ΕΚΤ, οι αξιωματούχοι του όταν θα διεξάγουν σε βάθος αναθεώρηση στα τέλη Νοεμβρίου της οικονομίας της Ιταλίας και των φορολογικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται για να αποτραπεί η κρίση".reuters

γιατί εξάλλου αν και είναι νωρίς να πέι κανείς κάτι ασυνήθιστο συνέβη
"A relentless rise in southern European countries' borrowing costs and the hefty premium they pay over Germany overshadowed an unusual development this week -- German yields rose as the euro zone crisis sucked in France and the Netherlands, rather than falling as they did when Italy fell victim".reuters


6 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

χαχαχαάαα, είσαι ο θησαυρός της διαδικτυακής ανακάλυψης.

Αυτή η απόκλιση που λέει το reuters είναι το ευρώ και το ευρωσούντ

http://www.youtube.com/watch?v=cnCR8kSSmqw (αν και το αντίθετο φοβάμαι)

Ζάχαρη είπε...

η αποψη μου εχει μικρη αξια ...προτιμω το focus λογω και φωτογραφικης ενασχολησης...

παντως αν δεν βαλουνε το χερι στην τσεπη βορειοευρωπαιοι να καταναλωνουν τα πλεονασματα τους εντος δεν γινεται τιποτα οσο και να τυπωσουν θα τα καταπινει η μαυρη τρυπα της Γερμανιας.Α,και να βαλουνε δασμους.

Ζάχαρη είπε...

http://krugman.blogs.nytimes.com/2011/11/01/repost-european-inflation-targets/

το εχουμε δει
αλλα καλα λεει ο Κρουγκμαν θα καταληξει η ΕΚΤ να προσπαθει λογω αξιοπστιας να σωσει ενα νομισμα που δεν θα υπαρχει.

nikos είπε...

Δεν τους ενδιαφέρουν τα ήθη μας, δεν δίνουν δεκάρα για το μίσος μας. Θέλουν βασικά να μας ξεφτιλίσουν, να δείξουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα εις βάρος μιας χώρας όπως η δική μας. Οι γραπτές εγγυήσεις που ζητά από τον Αντώνη Σαμαρά ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών για την εκταμίευση της 6ης δόσης, είναι ό,τι πιο ατιμωτικό έχει ζητηθεί από Έλληνα Πολιτικό Ηγέτη : Και ταυτόχρονα είναι δηλωτικές του ποταπού χαρακτήρα τους, της πλεονεξίας που τους οδηγεί να μην αρκούνται στην παράδοση της χώρας , αλλά να θέλουν και την δημοσιοποίησή της με τον ίδιο τρόπο που οι καθαιρέσεις στρατιωτικών γίνονταν κάποτε δημόσια….

Όταν οι Ναζήδες υποχρέωσαν το 1941 τους υπερασπιστές των οχυρών Ρούπελ σε παράδοση, παρουσίασαν όπλα στους παραδομένους , που πριν λίγες ώρες απειλούσαν τη ζωή τους….Αυτοί σαν νεοναζήδες είναι χειρότεροι των ναζήδων.

Είναι σιχαμένοι, αηδιαστικοί, είναι ό,τι μου έλεγε η μητέρα μου ότι ήταν επί Κατοχής 1941-44: Δηλαδή γουρούνια. Αλλοίμονο αν ο Σαμαράς υπογράψει τη δήλωση που του ζητάνε. Θα είναι ντροπή για όλους μας…

Ζάχαρη είπε...

Νίκο ελπίζω και εγώ να μην υπγράψει.Ο μόνος τρόπος να φρενάρει αυτή η παράνοια που ιστορικά οδήγησε σε ήττες. Όλων των ειδών.Όταν μια χώρα τιμωρεί μια άλλη νομοτελιακά τιμωρεί τον εαυτό της εισάγοντας όλα τα προβλήματα της τιμωρημένης .Κοντοφθαλμοι...τουλάχιστο.

Ζάχαρη είπε...

ευχαριστω Νικο