25 Οκτ 2011

φοβισμένοι

Ο Munchau καταλήγει:
"The way eurozone leaders have been handling the crisis ultimately vindicates the German constitutional court’s conservatism in its definition of what constitutes a functioning democracy. Policy co-ordination among heads of state is both undemocratic and ineffective. A monetary union may require more than just a eurobond and a small fiscal union. It may require a formal, if partial, transfer of sovereignty to the centre – that includes the rights to levy certain taxes, impose regulation in product, labour and financial markets, and to set fiscal rules for member states".Wolfgang Münchau

Πρός το παρόν αυτό που έχουμε για Ενωμένη Ευρώπη είναι αυτοί οι ηγέτες ,αυτό το επίπεδο σύμπνοιας και αλληλοεκτίμησης και ενα τεράστιο τοξικό για πορτοφόλι.
(Αυτοί οι άνθρωποι στο βίντεο, είναι πολύ φοβισμένοι ).






Απο τον Αρχαιοπτέρυγα. "Η Ιταλία έχει τις αδυναμίες της αλλά δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Δεν είναι καν στις χώρες που χρωστάμε (Γαλλία, Γερμανία Πορτογαλία κλπ). Το χρέος της είναι στα 100% του ΑΕΠ αλλά είναι έτσι χρόνια. Με εξαίρεση το 2009, δεν έχει ελλείμματα, το Κράτος εισπράττει περισσότερα από όσα ξοδεύει, δεν έχουν τις δικές μας παροχές (σε σχέση με το πόσο μεγάλοι είναι), έχουν περάσει πολιτική αστάθεια, έχουν Μαύρη οικονομία, Ducati, γενικά είναι η Ιταλία που ξέρουμε.
Η Ιταλία ήταν στα PIIGS, αλλά δεν ήταν πρόβλημα. Ούτε είναι στην λίστα των χωρών που θα πάθει κάτι το σύστημά τους εάν εμείς φαλίρουμε. Αυτές είναι η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία.
Και όμως με τα συνήθη μισόλογα και υπαινιγμούς και «δεν αποδόθηκε σωστά στην μετάφραση» ψέματα, και "να ρωτήσω το FDP", και είπα-ξείπα, άρχισαν οι Γερμανικές δηλώσεις ότι η Ιταλία χρειάζεται λιτότητα, όταν οι Ιταλοί πιστεύουν ότι θέλουν ανάπυξη. «Όχι ανάπτυξη, λιτότητα!» -- είναι η απάντηση. Και ξαφνικά η Ιταλία που ξέρουμε απέκτησε ξανά πολιτικό πρόβλημα, και άναψαν οι προβολείς των πάντων πάνω τους.
Και με τους προβολείς αναμμένους, έγιναν και τα αστειάκια δημόσιου χλευασμού στην από κοινού συνέντευξη της Μέρκελ με τον Σαρκοζύ, και ο Σαρκοζύ απεδείχθη ένας κοινός χαζός.
Πείτε μου τώρα εσείς: Ποιος στοχοποιεί την Ιταλία; Οι αγορές και οι οίκοι αξιολόγησης; Δεν νομίζω.

Ποιός διαλύει την Ευρωζώνη; Εγώ; Οι αγορές;  Ή οι Ευρωπαϊκές "ελίτ"; Δείτε και την μετάφραση ενός καίριου άρθρου του Krugman στους ΝΥΤ."

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Τι να πω βρε Ζάχαρη... ΟΙ Γερμανοί την δουλειά τους κάνουν αλλά μηπως είναι "καλοσχεδιασμένη" η δουλειά τους και η ασάφεια είναι για να μας έχουν στο περιμενε χωρίς επιστροφή. Εμένα μου μοιάζει με σχέδιο, αλλά αρχίζω να ψάχνομαι εγώ μήπως είμαι ...συνωμοσιολόγος.

Ή απλά ξέρουν ακριβώς τι θέλουν και τι δεν θέλουν και διαχειρίζονται τις εξελίξεις προς τα εκεί που θέλουν. (Αυτό δεν είναι ...συνωμοτικό)

Ζάχαρη είπε...

Σχεδιο;Που τετοια τυχη οπως ελεγε και ο Κευνς οταν τον ρωτησαν το 45 αν η Βρετανια θα γινει το επομενο αστερι στην σημαια των ΗΠΑ.
Πιστευω οτι υπαρχουν 'σχεδια' που ομως συγκρουονται μεταξυ τους.Χαθηκε η μπαλα...

Πάντως η Μερκελ ειναι τρομοκρατημενη.Αν υπαρχει σχεδιο οι πολιτικοι ειναι κομπαρσοι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κατάπιαν τη γλώσσα τους στην ερώτηση της δημοσιογράφου;

Άλλα αντ' άλλων της απάντησε ο Σαρκοζί, φανερά ΕΝΟΧΟΣ!

Βάζουν την Ιταλία μπροστά ανάχωμα για να μη "σκάσουν" τα δικά τους.

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@αλλενακι

Ε,ναι.Η νευρικοτητα ειναι ολοφανερη,ειδικα οταν η Γαλια εχει παρει σειρα απο τους οικους πρωτη.

Αλλα τους δεις και σαν προσωπικοτητες ειναι αποκαρδιωτικο.Ουτε να πανικοβληθουν με στυλ δεν μπορουν.Too little.

Ανώνυμος είπε...

Watch for rising populism in response to economic turmoil...