24 Οκτ 2011

απο έξω προς τα μέσα



Μια άποψη:"Είναι πάντα το  αδύναμο υλικό σε έναν τομέα, ή στον πληθυσμό  που μας δίνει την έγκαιρη προειδοποίηση ότι το πρόβλημα είναι παρόν. Για παράδειγμα, η αύξηση στα επίπεδα της φτώχειας στις ΗΠΑ δείχνει ότι η οικονομική δυσπραγία προχωρεί από το χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό επίπεδο προς το κέντρο - δηλαδή, από έξω προς τα μέσα.Αυτό ακριβώς το μοτίβο είναι που παίζει στην Ευρώπη, και  εντοπίστηκε το ίδιο να εμφανίζεται σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης πριν από δύο χρόνια.
Μπορεί να υπάρξει μια αρχική ενίσχυση του δολαρίου σε απάντηση σε μια πτώση του ευρώ,αλλά θα είναι μόνο μια προσωρινή κατάσταση.Αν ο ρόλος του δολαρίου ως αποθεματικό νόμισμα του κόσμου  καταρρεύσει, τότε η έκταση και ο ρυθμός των πιθανών διαταραχών θα είναι τεράστιος. Κατά συνέπεια, αν η μόλυνση εξαπλώνεται από την Ελλάδα προς την Πορτογαλία (ή την Ιταλία ή την Ισπανία), και στη συνέχεια στις μεγάλες τράπεζες της Γαλλίας και της Γερμανίας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να χρεοκοπίσουν, τότε αντί για την ενίσχυση του ρόλου του δολαρίου , θα πρέπει να υπάρχει κάποια ανησυχία ότι η μόλυνση θα μεταπηδήσει στη αμερικάνικη οικονομία."

To σενάριο αυτό, βήμα με βήμα:     How Contagion Will Spread to the US:
"My belief is that someday, perhaps within a matter of months but more likely in a year or two, the US Treasury market will fall apart as certainly and as magnificently as did Greece’s. " more

Δεν υπάρχουν σχόλια: