24 Οκτ 2011

μα χωρίς οπαδούς;


"Τι θα συμβεί τελικά; Το είπε ο παπάς της ενορίας του «Άτακτου» και σας το μεταφέρω: «Μέχρι τώρα (είμαι 79 ετών) και δεν έχω δει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο πρόεδρος τον «σκουπιδιάρηδων» να απεργούν με το ίδιο στόχο»
Γιατί το ΠΑΣΟΚ και ο ΓΑΠ δεν κατάφεραν μόνο να εξαθλιώσουν και να υποτάξουν την χώρα. Κατάφεραν και κάτι άλλο: την οριστική κατάργηση των παλαιών διαχωρισμών που δίχαζαν το Έθνος, τα “πράσινα” και “γαλάζια” καφενεία.
Η βασική αντίθεση στην σημερινή ελληνική κοινωνία αρχίζει να μην είναι πλέον ανάμεσα στην δεξιά και την αριστερά. Η βασική αντίθεση αρχίζει να είναι ανάμεσα στην συντριπτική πλειοψηφία του λαού και την μικρή ελίτ του πλούτου και της διαπλοκής που συνεχίζει να “κυβερνά” τον τόπο. Όπως σημειώνει ένα σημαντικό άρθρο στην Guardian, “από την μια, οι τραπεζίτες, οι φοροφυγάδες, οι βαρόνοι των ΜΜΕ και οι πολιτικοί που στηρίζουν τον πιο ταξικό, βίαιο, κοινωνικό και πολιτισμικό μετασχηματισμό που έχει συμβεί ποτέ στη Δυτική Ευρώπη. Και από την άλλη, η  «άλλη Ελλάδα», η συντριπτική πλειοψηφία του λαού”
Δεν χρειάζεται να γνωρίζει κάποιος τον μύθο του Σίσυφου για να δει που θα οδηγήσουν αυτά τα νέα μέτρα που δεν θα μειώσουν το έλλειμμα, προστίθεται στο ίδιο άρθρο.
Δεν χρειάζεται να έχει διαβάσει κάποιος τον Πλάτωνα, για να αντιληφθεί ότι η μείωση κατά το ήμισυ των μισθών και των συντάξεων, απλά σημαίνει πως ο κόσμος δεν θα μπορεί να πληρώνει τους νέους ανυπέρβλητους φόρους.
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς γνώστης της ελληνικής ιστορίας για να δει ότι όσο περισσότερο αναφέρεται η μείωση της εθνικής  κυριαρχίας, τόσο ο κόσμος θα αντιδρά βίαια." factorx

σημ.Ο πανικός τους είναι το μόνο καλό νέο.Γιατί μετασχηματισμός τέτοιου μεγέθους χωρίς οπαδούς και ιδεολογική βάση δεν γίνεται.

2 σχόλια:

nikos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=0Ptmdq1uWGo&feature=player_embedded

Ζάχαρη είπε...

Νικο απο καπου θα την βρουνε.Καπως θα ξεκινησει.