1 Οκτ 2011

δώστους παντεσπάνι

Οι αμερικανοί  αντιδρούν στο  “Let them eat cake” αναλυτικά.

Yes, this is class warfare. But it is class warfare by the 1% against the other 99% (and see this). Specifically, it is the looting of the country by the top .1% through fraud.

σημ.Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες είναι το σημείο κλειδί για τέτοιες επίμονες και εν πολλοίς ξαφνικές αντιδράσεις .Ίσως για αυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχει καθολική αντίδραση στα μέτρα,ούτε ιδεολογική τοποθέτηση συγκεκριμένη .Εκτός ίσως απο το γενικό 'έξω απο το ΔΝΤ'  που όμως δεν απαντά στο 'μέσα πού' και βέβαια απευθύνεται σε κάποιους κακούς ξένους πάλι.
(Η πραγματική αιτία όμως είναι εδώ)
Οι αμερικανοί μοιάζει να βρίσκουν ένα εχθρό (χωρις να σημαίνει αυτός ο πραγματικός). Εμείς ακόμα ψαχνόμαστε εντός και επι τα αυτά.Και θα αρχίσουμε κόβοντας το παντεσπάνι..Του γείτονα κατα προτίμηση.

Ο συμβολισμός είναι ολοφάνερος, πώς να κάνει λάθος κάποιος; Στην Ελλάδα μπερδεύονται τα πράγματα αν σκεφτεί κανείς τί προστατεύεται σε περιπτώσεις διαμαρτυριών...

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Χορηγία" 4,6 εκατομμυρίων δολλαρίων της JP Morgan Chase στην Αστυνομία της Νέας Υόρκης
http://www.ericallenbell.org/group/occupy-wall-street/forum/topics/j-p-morgan-chase-donates-4-6-million-to-nypd

Orestios

Ζάχαρη είπε...

Ορεστιε

ειναι ολα πιο ξεκαθαρα ειναι γεγονος.

archaeopteryx είπε...

Λοιπόν εμενα μου φαίνεται ότι η Wall Street είναι εύκολος (σχετικά -- έχουν λεφτά) αποδοπομπαίος τράγος. Οι υπερβολές και οι ασυδοσίες ΄φαίνοτναι και προκαλούν. ΑΛΛΑ, οι τύποι είναι διαμεσολαβητές και σπεκουλαδόροι πάνω στο κεφάλαιο. ΔΕΝ είναι οι ίδιοι ΤΟ "Κ"εφάλαιο.

Και επειδή πολύ κατευθυνόμενο μπουρου μπουρου βλέπω, ψυλιάζομαι Friday the 13th σε σύγχρονη εκδοχή. Οι κακοί είναι οι ίδιοι που έβγαλαν τους ρυθμιστικούς περιορισμούς του Glass Steagall, και δεν είναι καθόλου προφανές ποιοί το έκαναν, πραγματικά. Οι μεγάλε εμπορικές τράπεζες το έκαναν, αυτές ξεκίνησαν τα low income housing loans αλλά και αυτές διαμεσολαβητές με το αζημίωτο, δεν φαντάζομαι αυτές να το σκαρφίστηκαν. Οι πολτικοί? Μα δεν διαφέρουν πάααρα πολύ από τους λοιπούς πολτικούς.

Η αόρατος χειρ... Έχω κολλήσει στις ομοιότητες με τον Φίλιππο τον Ωραίο και τους εβραιομασόνους καζινοκαπτιλαιστές ΝαΊτες...

Σήμερα δεν υπάρχουν Φίλιπποι Ωραίοι... Ποιός τους έχει υποκαταστήσει; Κληρονομικούς ελέω θεούς άρχοντες;

archaeopteryx είπε...

άσε που την ρητορική με τους εβραιομασόνους κερδοσκόπους κάπου την έχω ξαναδει, πρόσφατα, περί το 1930-1939, στην Δυτική και Κεντρική Ευρώπη.

Ζάχαρη είπε...

Βλεπω οτι ο Φιλιππος οταν πηγε να βρει τους θησυαρους των Ναιτων δεν βρηκε τιποτα.Αυτο θα συμβει και τωρα.

αρχαιοπτερυγα δεν εχεις αδικο για την Γουολ στρητ και την χειραγωγηση του πραγματος.Παντα ετσι ηταν και αυτη ειναι η ιστορια της ανθρωποτητας.Οι μαζες χειραγωγουνται προσπαθωντας να βρουν και αυτες την ακρη τους και παει λεγοντας.
Σκεφτηκα απλως οτι οι συμβολισμοι εξω ειναι φανεροι και ο εχθρος επισης.Διαλεγεις...

Κοιτα ποσο κομπλικε ειναι τα πραγματα στην δικη μας πραγματικοτητα...Οι καλοι και οι κακοι εννοω ποιοι ειναι,ωστε να αναπτυχθει μια δυναμικη ανατροπης;
Τι ειναι αυτο που θα αντικαταστησει το παλιο;Σε επιπεδο κονωνικο αλλα και στο θεμα του χρηματος.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ εμποδίζουν το λαό να καταθέτει στεφάνια στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Εδώ είναι χειρότεροι από εκεί.

Εκεί φυλάνε το γλυπτό του Μουρ.

Καλό μήνα!
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Καλο μηνα αλλενακι

ετσι ομως φαινεται σαν το φυλανε.