16 Σεπ 2011

άλλη μια κατασκευή

 Η μοίρα των παράλογων κατασκευών...
"Στην Ελβετία τώρα, η κεντρική τράπεζα αποφάσισε να συνδέσει το νόμισμα της με το ευρώ, παρά το ότι πρέπει να διαθέσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια φράγκων για τη διατήρηση της σταθερής ισοτιμίας του, με τεράστιο κόστος. Ταυτόχρονα, οι πολυεθνικές υπερτράπεζες θα μπορούν να δανείζονται σε ελβετικά φράγκα με ελάχιστο κόστος (τα επιτόκια είναι σχεδόν μηδενικά), χωρίς κανέναν συναλλαγματικό κίνδυνο, επενδύοντας τα δανεικά χρήματα σε κρατικά ή άλλα ομόλογα υψηλών αποδόσεων.
Πολλά κερδοσκοπικά Hedge funds λοιπόν ετοιμάζονται για επίθεση, με δανεικά χρήματα από την ίδια την Ελβετία, πιστεύοντας πως είναι φύσει αδύνατον να αντέξει η χώρα και πως θα αποτύχει παταγωδώς η παράλογη αυτή «κατασκευή», όπως απέτυχε και το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, πριν από την εισαγωγή του ευρώ. Σύμφωνα δε με διάφορους οικονομικούς αναλυτές, ο δισεκατομμυριούχος G.Soros, στέλεχος φυσικά της λέσχης Bilderberg, ήδη τρίβει τα χέρια του, αφού προβλέπει να κερδίσει από το ελβετικό φράγκο (από τον ελβετικό λαό ουσιαστικά), όσα κέρδισε κάποτε από την επίθεση του εναντίον της βρετανικής στερλίνας."
 __________
το άρθρο απο την sofokleous , είναι πολύ ενδιαφέρον,γιατί σίγουρα δημιουργούνται σκέψεις απο την κίνηση της ελβετικής κεντρικής τράπεζας πρόσφατα.Ο κόσμος αλλάζει,ο καπιταλισμός αλλάζει , και το  να είσαι μόνος είναι δύσκολο.Αλλά ήτανε ποτέ μόνοι οι ελβετοί όταν είχαν φτιάξει το σίγουρο λιμάνι για τις καταθέσεις όλων; Ήταν με τις καταθέσεις όλων.Τώρα πρέπει να φροντίσουν την παρέα τους.

Δηλαδή ποιός είναι με τις τράπεζες σήμερα και ποιός δεν είναι; Μέσω των παραγώγων έχουν γίνει όλοι ένα... για αυτό και η σωστή προτροπή  στο τέλος : "Εάν αντιδράσουν βέβαια οι πολίτες ή εάν αποδεχτούν παθητικά τη μοίρα τους, είναι κάτι που μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν. Εάν συνεχίσουν όμως να πιστεύουν ότι αυτοί φταίνε για όλα όσα συμβαίνουν στην πατρίδα τους, η δική τους σπατάλη δηλαδή και η τεμπελιά τους, είναι μάλλον άξιοι της μοίρας τους και πολύ καλά κάνουν όλοι αυτοί που τους εκμεταλλεύονται ασύστολα."...
...αποκτά μεγάλη σημασία και δυσκολία στην εκτέλεση...

Δεν υπάρχουν σχόλια: