9 Ιουλ 2011

ΒΤW

ελληνικές τράπεζες, σε επίπεδα-ρεκόρ οι επισφάλειες: (δεν μπορεί κανείς να πεί οτι η αναστολή των πλειστηριασμών είναι κακή για τις τράπεζες.Έτσι και βγούν τόσα ακίνητα στο σφυρί θα απαξιωθεί τελείως η αγορά ακινή των μαζί και η περιουσίες των τραπεζών.)

και τα χειρότερα για αυτές ...από την αρχή της κρίσης, τα ελληνικά και τα ιρλανδικά τραπεζικά ιδρύματα έχουν χάσει περίπου το 15 τοις εκατό των καταθέσεων τους.


H Ελλάδα έχει λάβει € 90 δισεκατομμυρία από την ΕΚΤ (με επιτόκιο από 1,25%). Αυτή η χρηματοδότηση μέχρι στιγμής έσωσε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από την κατάρρευση.
Εάν η έλληνες αποταμιευτές αποσύρουν μόνο το μισό των υπόλοιπων καταθέσεις τους, η ΕΚΤ θα πρέπει να δώσει ένα άλλο € 100 δισεκατομμυρίων για τις ελληνικές τράπεζες για να τις κρατήσουν στη ζωή.... σχεδόν το 200% του ΑΕΠ της χώρας σήμερα.
 Η κεντρική τράπεζα στην ουσία υπερασπίζεται πλέον την ίδια της την ύπαρξη .

4 σχόλια:

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

Τι είναι πάλι αυτό το BTW? Δεν δικαιούμαστε να μαθουμε και εμείς οι μη-ειδικοί που ξέρουμε μόνο από (βλέπω τα μάτια της τα μπλε μες στον καθρέφτη της) BMW (και από μερσεντέ και από γκολφ)?

υγ
Ελπίζω μετά τη διευκρίνησή σου να μπορέσω να πραγματώσω εκείνη την παλιά ανεκπλήρωτη επιθυμία μου να παίξω στο χρηματηστήριο :D

http://www.youtube.com/watch?v=4M8URAUSwmE
:D

Ζάχαρη είπε...

Αρνητικε

καλησπερα,τωρα ειδα τα σχολια...

By the way θελω να πω, τιποτα σοφιστικε δηλαδη :)

Α,ο Τζιμης ...
http://www.youtube.com/watch?v=nJZQRqARz6o

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

Καλησπερα Ζάχαρη

Νομιζα ρε συ ότι ήταν κάποιος χρηματηστηριακός όρος :D
btw, είσαι χρηματήστρια? - γιατί όντως θέλω να δοκιμάσω την τύχη μου στο χρηματηστήριο (μόνο μη μου πεις σε παρακαλώ ότι είσαι κι εσυ συναδελφος καταστασιακιά γιατι θα κόψω τις φλέβες μου)

καλος ο συνάδελφος ο τζίμης

Ζάχαρη είπε...

καταστασιακια; ex...απο ολα.Παντως οταν προσφατα με προειδοποιησανε οτι ιδεαλιζω επικινδυνα επαθα ντε ζαβου οτι ειμαι στο ετος '77 και με μαλωνουν γιατι βαφω τα ματια μου...με εννοεις.Μερικα πραγματα μενουν.Ο τρομος, οι ενοχες :)

οχι χρηματηστρια αρνητικε αλλα ποιος ξερει το μελλον;