11 Ιουλ 2011

Government ή κάτι τέτοιο

Micha-Bar-Am

The Need for a Government Banker "Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η σημερινή αρχιτεκτονική του ευρώ είναι ασταθής Η πηγή αστάθειας είναι τα υψηλά επιτόκια στις υπερχρεωμένες χώρες,που δημιουργούν μη βιώσιμες επιβαρύνσεις χρέους. Η αποκατάσταση αυτού του προβλήματος απαιτεί μια κεντρική τράπεζα που ενεργεί ως τραπεζίτης της κυβέρνησης και ωθεί προς τα κάτω τα επιτόκια των κρατικών ομολόγων σε βιώσιμα επίπεδα Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Αρχής Δημοσίων Οικονομικών (EPFA) για τα ζητήματα του δημόσιου χρέους και όπου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) να έχει το δικαίωμα να έχει εμπορικές δραστηριότητες. Η συζήτηση για οικονομική αρχιτεκτονική του ευρώ έχει σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σημερινή νεοφιλελεύθερη εμπνευσμένη αρχιτεκτονική, η οποία επιβάλλει πλήρη διαχωρισμό μεταξύ της Κεντρικής Τράπεζας και των δημόσιων οικονομικών, βάζει τις κυβερνήσεις υπό συνεχές οικονομικές πιέσεις. Με τον καιρό,η πίεση δυσκολεύει να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό σοσιαλδημοκρατικό κράτος πρόνοιας Αυτό δίνει ένα πολιτικό λόγο για τη μεταρρύθμιση του ευρώ και τη δημιουργία ενός EPFA."  Η πλήρης έκθεση, όλόκληρο

 Το πρόβλημα :   Wolfgang Münchau   "their ratings will be dragged down to junk level if the periphery defaults."

και η λύση, νέοι κανόνες στο EFSF  και ομόλογα της ευρωζώνης απο την Ευρωπαική Τράπεζα Επενδύσεων..."if governments face the choice between the eurozone bond or an intrastate fiscal transfer, they will choose the former. Germany will not only accept it. Germany will propose it."

Δηλαδή οι εραστές να γίνουν σύζυγοι ; Ώχ!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες βρίσκονται στη ζωή χάρη στη στήριξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεδομένου ότι η ΕΕ είναι αναποτελεσματική. Έτσι, οι ΗΠΑ είναι ένα μέρος σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.Στην ευρω-ζώνη έχουμε αφερέγγυες τραπεζες, αφερέγγυες κυβερνήσεις, και μια νομισματική ένωση που δεν διαθέτει την σειρά εργαλείων για να επιβιώσει .

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα....

Είναι ένα άρθρο ακόμη στην κατεύθυνση που κι εγώ υποστηρίζω και έχω γράψει πολλές φορές...πρέπει η Ε.Ε. να πάρει την απόφαση είτε να προχωρήσει ε πλήρη οικονομικοπολιτική έωνση είτε να το δυαλύσουμε το μαγαζί και να κοιτάξει ο καθείς την δουλειά του...στάσιμοι δεν γίνεται να καθήσουμε....θα πέσουμε, είμαστε σαν τον ποδηλάτη.....μόνο η κίνηση εμπρός είναι εφικτή.....απλά πρε΄πει να διαλέξουμε τι είναι το εμπρός που θέλουμε σαν Ε.Ε.....

χρηχα

Ζάχαρη είπε...

http://hedgeanalyst.com/2011/07/why-the-euro-is-not-worth-saving-mark-weisbrot/

εχουμε αργαγε περισσοτερους εξωτερικους εχθρους απο οτι εσωτερικους; εκει θα κριθει το αποτελεσμα.Ειχα ανεβασει μια αναφορα του Στρατφορτ γιατι το προβλημα ειναι και πολιτικο.
Καλο βραδυ

Ανώνυμος είπε...

Αυτά κάνει ο έρωτας με το χρέος