17 Ιουλ 2011

με άλλα λόγια

Πέρα απο το φιλολογικό μέρος ορισμένα σημεία...

ΟΧΙ σε επιλεκτική χρεοκοπία από αγορά 
Χρηματιστές «Αν αποφασίσεις να προχωρήσεις σε αναδιάρθρωση χρέους με "κούρεμα", υφιστάμενος τις μεγάλες αρνητικές συνέπειες, πρέπει να εξασφαλίσεις γενναία μείωση του χρέους. Και αυτό γιατί δεν μπορείς να το ξανακάνεις σε μερικά χρόνια», τονίζει επικεφαλής επενδύσεων εγχώριου οργανισμού(σημ.που θα το κάνουμε δηλαδή).Ποιός θα επενδύσει με τέτοιες προοπτικές;
Μεγάλα προβλήματα στη χρηματοδότηση του εμπορίου
Από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι ενδεχόμενη επιλεκτική χρεοκοπία θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη χρηματοδότηση του εμπορίου και θα δυσχεράνει τις εξαγωγές.
- Οι εγγυητικές των ελληνικών τραπεζών δεν θα γίνονται αποδεκτές από προμηθευτές προϊόντων και πρώτων υλών των ελληνικών επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις είτε να πρέπει να καταβάλουν τοις μετρητοίς τις αγορές τους είτε όσες μπορούν να λάβουν εγγυητικές από ξένες τράπεζες. Αυτή η εξέλιξη θα έπληττε εμπορικές επιχειρήσεις, επίσημες αντιπροσωπείες, ακόμη και θυγατρικές ξένων ομίλων, όπως σημειώνουν κάποιοι παράγοντες της αγοράς.
- Στις συναλλαγές των εξαγωγικών επιχειρήσεων διαφαίνεται ο κίνδυνος αδυναμίας διατραπεζικής εξόφλησης των τιμολογίων από τους πελάτες εξωτερικού, λόγω των φόβων για τη ρευστότητα των ελληνικών τραπεζών.
- Δραματική επίσης θεωρούν την επίπτωση στην εσωτερική ζήτηση, εκτιμώντας ότι η κατανάλωση θα εκδηλώνεται μόνο για είδη πρώτης ανάγκης, παγώνοντας ουσιαστικά τη ζήτηση για μια σειρά προϊόντα αλλά και υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: