15 Ιουλ 2011

περισσότερος Μάρξ

Μajoli Αlex

Περισσότερος Μάρξ  " Τί δουλειά έχει η φωτογραφία του Καρλ Μάρξ πάνω σε δημοφιλές παιδικό παιχνίδι ισραηλινής κατασκευής που πωλείται στην Κίνα; Είναι το διαφημιστικό τρικ της εταιρίας που κατασκευάζει το παιχνίδι για να δείξει στους Κινέζους γονείς πως αν το παιδί τους το αγοράσει και το παίξει θα γίνει ιδιοφυία όπως ο Κάρλ Μαρξ.Το μάρκετινγκ αυτό δε γίνεται τυχαία. Στην Κίνα ο κουμμουνισμός ‘επιστρέφει’ ισχυρότερος από ποτέ. Μπορεί η πόρτα για κεφάλαια από το εξωτερικό να έχει ανοίξει και εταιρίες απ’ όλον τον κόσμο να έχουν κατακλύσει τη χώρα αλλά το σύστημα νιώθει την ανάγκη να αυτοσυντηρηθεί και ταυτόχρονα αντιλαμβάνεται πως η παντοδυναμία του δεν αυτονόητη ούτε απαραίτητα δεδομένη.
Το παράδειγμα των χωρών της βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής έδειξε στην Κίνα πως όταν ο λαός επαναστατήσει τα πάντα μπορούν να συμβούν και σε αντίθεση με τη μικρή Σαουδική Αραβία που ξοδεύει περισσότερα από 120 δις δολάρια για να καταλαγιάσει τις εξεγέρσεις η Κίνα είναι μάλλον απίθανο να κάνει κάτι παρόμοιο σε περίπτωση ανάγκης, καθώς από τη μία θα χρειαστούν τρισεκατομμύρια δολάρια και από την άλλη οι σχέσεις κράτους – πολιτών εντός της χώρας είναι πολύ διαφορετικές απ’ ότι στις πλούσιες αραβικές χώρες.Η Κίνα προετοιμάζεται για οικονομικές και πολιτικές αναταράξεις και ένας τρόπος για το πράξει είναι μειώνοντας στο ελάχιστο τον ‘εκδημοκρατισμό΄ της και αυξάνοντας την πίστη στην απόλυτη ορθότητα και τη δύναμη του κουμμουνισμού.Και ο Καρλ Μαρξ παίζει το δικό του ρόλο σε αυτό το σχέδιο."

Αλλά η πολιτική σύσφιξης θα φέρει μείωση των επενδύσεων που θα πλήξει την παγκόσμια οικονομία Άν αυτό συμβεί στην Κίνα θα μιλάμε για επιβράδυνση.

The Slowdown in China: Who’s Exposed


σημ.Όχι μόνο περισσότερος Μάρξ αλλά και φετιχοποιημένος σε εμπόρευμα με ταμειακές ροές...Ο Μάρξ σε ρόλο τοξικού παράγωγου απο την Δύση .Σταυροφορίες για πάντα...

6 σχόλια:

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

Έχω την εντύπωση στην Κίνα μια φωτό του Μάο (αν και λιγότερο έξυπνος κατα κοινή ομολογία από τον Μαρξ) θα είχε περισσότερη επιτυχία. Οπότε μάλλον δεν έχουμε να κανουμε με χρήση του Μαρξ για διαφήμιση του παιχνιδιού αλλά το αντίστροφο: o ισραηλινός μαρξιστής διαφημιστής προωθεί τον Μαρξ χρησιμοποιώντας το παιχνίδι (Μαρξ ρε κορόιδα, όχι Μάο)

Ζάχαρη είπε...

Η φωτο του Μαο δεν εχει καμια ελπιδα στην Κινα η ταση ειναι για δυτικα προιοντα...

τονιζω το ταμειακες ροες γιατι αυτο αλλαζει το παιχνιδι..ή μαλλον αυτο κανει παιχνιδι :)

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

Αυτός ο "Μαρξ" που λες είναι μαϊμού...Εγώ λέω για τον άλλον... :)

Ζάχαρη είπε...

Οι Κινεζοι ειναι στις μαιμουδες σε αυτη την φαση. Αλλα και σε παλιοτερες απο οτι λεει η ιστορια.
Ετσι και αλλιως μεσα απο την εμπορευματοποιηση τι αυθεντικοτητα να περιμενεις.
Αυτα τα εισοδιστικα δεν φτουρισανε...ή όχι;
:)

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ είπε...

όσο για τα εισοδιστικά (όπως και για τα χρηματιστικά)...έκαστος εις το είδος του.... :D :D :D

Ζάχαρη είπε...

...το θεμα ειναι να βγαινει κανεις απο τον εαυτο του και να ενωνεται με το ολον.Να υπαρχει η Ιδεα...:)

σημ.πιο πολυ μακρο ειναι παρα χρηματιστικα.Ιστοριες δηλαδη.