30 Ιουν 2011

πέρα από το κόμμα

Πιθανό;
H Ελλάδα δεν βρίσκει αγοραστές:  "Greece puts €50bn of national assets on sale in hotel ballroom but private equity firms are not interested.While Greece erupted in protest again yesterday, representatives of the country’s government were at Claridge’s hotel trying to drum up international investors’ interest in a “fire sale” of its national assets."
Μικρό ενδιαφέρον για την αγορά των assets...O Ν.Stathopoulous, Managing Partner της BC Partners, η οποία έχει επενδύσει πάνω από € 3,5 δισ. στην Ελλάδα, δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο κίνδυνος της επένδυσης στην Ελλάδα, κάτι το οποίο σημαίνει οτι περιουσιακά στοιχεία 'θα τιμολογούνται χαμηλότερα από ό, τι αξίζουν', χαμηλότερα από οτι η ελληνική κυβέρνηση, και ακόμη και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμένει.

Πολύ φασαρία για το τίποτα λοιπόν; Μμμ,διάβασα σε ένα σχόλιο οτι το κόμμα του ΠΑΣΟΚ μετά την σημερινή υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου τελείωσε.Θα αστειεύονται βέβαια...Μα δεν πρόκειται για κόμμα αλλά για πρακτικό οδηγό ζωής (κάτι σαν θρησκεία και μάλιστα καθόλου μεταφυσικού χαρακτήρα).Και η ζωή δεν τελειώνει ποτέ. Ούτε άλωστε οι αγοραπωλησίες ,και όσοι τις κάνουν.


1 σχόλιο:

Ζάχαρη είπε...

Όταν η κυβέρνηση πουλά περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσαν κάτω από άλλες συνθήκες να βρίσκονται στη διάθεση των πιστωτών της Ελλάδας στην περίπτωση χρεοκοπίας, η αξία του εναπομένοντος δημόσιου χρέους που βρίσκεται στα χέρια των ιδιωτών (μακροπρόθεσμο) θα πρέπει σίγουρα να μειώνεται καθώς, απουσία χρεοκοπίας, το περιθώριο ανόδου για τους πιστωτές είναι περιορισμένο (επί της ονομαστικής αξίας), ενώ το περιθώριο υποχώρησης θα γίνει ακόμα χειρότερο στην περίπτωση χρεοκοπίας. Έτσι, οι ιδιωτικοποιήσεις υποτιμούν την αξία των υφιστάμενων απαιτήσεων των μακροπρόθεσμων πιστωτών.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/645545/Article.aspx