15 Μαΐ 2011

ανησυχία ξανά


FTcom: " Το πετρέλαιο έπεσε, ο χαλκός έπεσε, τα πολύτιμα μέταλλα υποχώρησαν, το δολάριο ενισχύθηκε: Ο ήχος που κάνουν τα εμπορεύματα τις τελευταίες ημέρες, ακούγεται επικίνδυνα σαν την φούσκα που έσκασε πριν τρία χρόνια.Είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε αν το πρόσφατο ξεπούλημα στα εμπορεύματα μεταφράζεται σε καταστροφή, αλλά οι παραλληλισμοί είναι ανησυχητικοί...Ακόμη και στο χειρότερο σενάριο, δεν θα γίνει επανάληψη της Lehman, αφού οι κυβερνήσεις έχουν μάθει το μάθημά τους. Δυστυχώς, τα κράτη αντικατέστησαν τις τράπεζες κι έγιναν ο πιο αδύναμος κρίκος. Οι επενδυτές απλά ελπίζουν ότι ο Henry Ford είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ιστορία είναι μια ανοησία."

σημ.Πρόκειται για αποτελέσματα απο αυξημένες συναλλαγές και όχι απο πραγματικές μεταβολές στην δυναμική της προσφοράς και της ζήτησης. Ίσως η αιτία είναι τα μηδενικά επιτόκια και οι προσφορές QE. Άν αναγκαστούν να τα ανεβάσουν τα πρώτα (αργά ή γρήγορα) για να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό οι επενδυτές θα στραφούν περισσότερο σε μεγαλύτερες αποδόσεις ,στα ομόλογα.
Ταυτόχρονα, υπάρχει φόβος για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.(στο διάγραμμα κάτω φαίνεται πως το 1998 και το 2003 δόθηκε ξανά συναγερμός ,αλλά ήταν λάθος)


-economist The purchasing managers' index  is less cheery .
- krugman.blogs So what’s holding back the recovery? Housing and household debt.(και στην Ελλάδα εδώ)

upd.Λοιπόν ευκαιρία για τα αμερικάνικα ομόλογα να πάρουν τα επάνω τους.Δεν ξέρω αν υπάρχουν μαύροι κύκνοι αλλά μαύρες καμαριέρες μπορεί.Όπως και κάποιοι που νομίσανε οτι είναι θεοί 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/Markets.asp?id=1195337

πτώσηηηη...στα ευρωπαικά χρηματιστήρια

Ζάχαρη είπε...

ελα!Γιατι ομως ;