26 Οκτ 2010

κόστος

Τα ρέστα του παίζει ο Γιώργος Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να αντιστρέψει το δυσμενές για το κόμμα του κλίμα, ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών, την οποία υπαγόρευσαν οι δημοσκοπήσεις... Εάν οι κάλπες του Νοεμβρίου καταγράψουν ήττα του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα τεθεί αναπόφευκτα σε τροχιά πολιτικής αποσταθεροποίησης. Για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη, ο πρωθυπουργός έκανε κάποιες κινήσεις εντυπώσεων, αλλά κυρίως απείλησε εμμέσως με εκλογές, για την ακρίβεια με πολιτική αστάθεια και οικονομικό χάος εδώ


...έτσι και αλλιώς το χάος είναι κάτι σχετικό...Το spread στα ομόλογα εκτινάχθηκε  στις 720 μονάδες βάσης από 685 μονάδες βάσης ενώ αντίστοιχα αυξήθηκαν και τα CDS στις 690 μονάδες βάσης.

Το άλμα του Ομπάμα ήταν προς το κενό γράφει o Krugman.
Αυτά παθαίνει κανείς όταν πρέπει να υπερπηδήσει ένα οικονομικό χάσμα, αλλά είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να πηδήξει αρκετά μακριά και συνεπώς καλύπτει μόνο ένα μέρος της απόστασης προς την απέναντι πλευρά. Αν οι Δημοκρατικοί τα πάνε τόσο άσχημα όσο αναμένεται στις εκλογές για το Κογκρέσο οι αυθεντίες θα σπεύσουν να ερμηνεύσουν τα αποτελέσματα ως δημοψήφισμα επί ιδεολογικών ζητημάτωνεδώ

Mήπως κατασκεύασαν εμπορεύματα μεγάλου κόστους και τα πετάνε...Dumping ; FED;


6 σχόλια:

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Όλοι λένε πως οι μπασόκοι θα καταλήξουν στα αζήτητα. Εγώ λέω πως θα κάνουν το παν να μην πέσουν απο την εξουσία έστω και παρασκηνιακά. Δεν ξεμπλέκεις εύκολα ρίζα τόσων δεκαετιών. Θέλω να δω τι θα γίνει απο εδώ και πέρα. O Έλληνας δεν νοιάζεται για ιδεολογίες, θέλει κάποιον να του δώσει λύση στα προβλήματα του. Αν δει οτι δεν το κάνει, τα γράφει όλα, τον ρίχνει, θα βάλει άλλον.

Ανώνυμος είπε...

Αν ξεκίνησε η αναδιάρθρωση,με τόση πίεση με τα νομίσματα,όλα είναι πιθανά.

Ζάχαρη είπε...

Ποιες ιδεολογιες εδω γιαουρτωσαν τον Αλαβανο...Ο σωζων εαυτω σωθητω.Χωρις οκ Απο την τροικα δεν παει σε εκλογες,αρα;

Ανώνυμος είπε...

Το GAP εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε πως θα εκμεταλευτεί το ποολιτικό αποτέλεσμα των εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Κάτι που είναι χυδαίο γιατί όπως πολύ καλά γνωρίζετε δεν αποτελεί αξιόπιστη μέτρηση της λαϊκής ψήφου, αφού εισέρχεται ο προσωπικός και τοπικός παράγοντας σημαντικά.
Το μόνο που κατάφερε είναι πιθανόν η απόσυρση στήριξης από πρόσωπα που το ίδιο επέλεξε μιας και η απέλπιδα προσπάθεια του να εκβιάζει δρά φυγόκεντρα για το κόμμα του.

Ζάχαρη είπε...

Ορεστιε,κακοσκηνοθετημενο εργο.

Ανώνυμος είπε...

Kοίτα που τα έφτασε τα spreads ο αθεόφοβος