12 Σεπ 2010

χαμένος και κερδισμένος χρόνος


«Είναι αδύνατο να περικοπούν οι μισθοί κατά 30%, χωρίς να εξεγερθεί η κοινωνία.Αυτή η τραγωδία δεν έχει λύση...» κατέληξε ο Γερμανός οικονομολόγος Hans Werner Sinn....Αυτό που δεν μας είπε ο κ. Παπανδρέου από τη Θεσσαλονίκη είναι η διαδρομή εξόδου από την κόλαση της τραγωδίας.Τώρα, πλέον, φαίνεται περισσότερο πιθανό παρά ποτέ το ενδεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης του χρέους να καταστεί αναπόδραστο. Ποιοι, όμως, θα το επαναδιαπραγματευτούν;Ο κ.Παπακωνσταντίνου που έχει ήδη οδηγήσει την οικονομία στον φαύλο κύκλο του αργού θανάτου; Ή ο κ. Παπανδρέου, που μέσα στον πανικό του μετέτρεψε την κρίση του χρέους σε κρίση δανεισμού και - έτσι όπως πάει- σε κρίση εθνικής κυριαρχίας; Η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε τις δυνατότητες να διαπραγματευθεί αλλά απέτυχε οικτρώς."  Ζέζα Ζήκου σήμερα

σημ.Σύντομα δεν θα έχουν ανάγκη κανένα μνημόνιο για να επιβληθούν στην Ευρώπη μιας και θα ελέγχουν απο τα πρίν τους προυπολογισμούς των κρατών μελών.Κέρδισαν χρόνο,και δεν είναι πρώτη φορά πού το κάνουν αυτό με την Ελλάδα.

 

Και την ίδια στιγμή το Νορβηγικό Norwegian Petroleum Fund ,δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στα ελληνικά ομόλογα,και υπάρχει μια ιδιαίτερη άποψη για αυτό.Αντιγράφω:
 Pension Pulse: "* The Greek bailout had nothing to do with Greece. European banks were exposed to subprime debt and they wouldn't have been able to handle another major crisis like Greece imploding (no suprise there).....
* Qatar is investing billions for natural gas production and Libya is now in talks to use
* Americans are investing billions (49%) in one of the largest solar farms in Greece (we are talking gigawatts).
* The Chinese are developing the Greek ports, and will expand their use of these ports as a gateway to Europe.
* Israelis are flocking to Greek islands to vacation...."

Εμείς -και ας έχουμε απο τα μικρότερα ιδιωτικά χρέη 123,1%...απλώς τρέμουμε τους δανειστές μας που είναι χειρότερα απο εμάς και φροντίσαμε-ή κάτι τέτοιο- να τους παραδοθούμε .
.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυτός έχει πιάσει μόνιμο στασίδι στο zero και δουλεύει τη σπάτουλα ο γλείφτης

του την είπε του κρετίνου ένας δικός μας μπλόγκερ από κάτω, το διάβασες το σχόλιο;

Ζάχαρη είπε...

Άσχετα , αλλά σήμερα και οι Γερμανικές εφημερίδες γράφουν για το Νορβηγικό Fund.