2 Ιουν 2010

(sale)

Η κεντρική γραμμή της κυβέρνησης για τις αποκρατικοποιήσεις,
όπως την παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε ειδική συνέντευξη Τύπου,είναι ότι το δημόσιο θα διαθέσει τις συμμετοχές του σε δημόσιες επιχειρήσεις και υποδομές είτε μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού,
είτε μέσω του Χ.Α. χωρίς να όμως να πέφτει κάτω από το 51%, κυρίως σε επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας για το δημόσιο. Ειδικά για τα ακίνητα,τα αεροδρόμια και τα λιμάνια η αποκρατικοποίηση θα γίνει μέσω πολυετών συμβάσεων παραχώρησης.
...................................................
"Κατά την ταπεινή μου γνώμη δύο είναι οι κύριοι λόγοι που συρθήκαμε ως το ΔΝΤ.Ενας αυτός,δηλαδή να πωληθούν μέχρι και κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις.Δύο,οι υποθήκες του δανείου".antinews
"Ακόμα και τώρα μαλώνουν ποιός θα πάρει την μίζα και σε ποιόν κουμπάρο θα καταλήξουν τα 'φιλέτα'.Ο Παπανδρέου κοιτάει αμέτοχος ,περιμένοντας να έρθει η ώρα να πάει στο γυμναστήριο."Capital
"Ηθελα να ξέρω γιατί λέγεται σοσιαλιστικό κίνημα;" ΝΕΑ
"Το καταλάβαμε το σύστημα ΠΑΣΟΚ: Η διοίκηση στο δημόσιο,δεν ακουμπάμε τους συνδικαλιστές και όποιο κορόιδο θέλει να έρθει, να βάλει χρήματα και να μη διοικεί,ας έρθει,καλοδεχούμενο θα είναι.Μακάρι να ήταν Κύπριοι οι διοικούντες την ΕΕ,να μας έβαζαν 12άρι." Capital.
Greek fire No word on any Aegean island flog-offs, however. FT.


 

Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία,άνδρας,περιλούστηκε με βενζίνη και αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των υπαλλήλων της τράπεζας που πρόλαβαν και βγήκαν έξω από το κατάστημα...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

είμαι υπέρ των εθνικοποιήσεων και λειτουργία με ιδιωτικά πειθαρχημένα κριτήρια

με επανεπένδυση των κερδών σε παραγωγικές επενδύσεις

αλλά... που...
@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

βλέπω έβαλες και το γυμνό καπιταλισμό χα χα ...

θα μας διαβάζουν και θα αναρωτιουνται: τι λένε αυτές?

είναι πολύ καλή πάντως, είναι σοβαρή και δεν ανεβάζει πιασάρικα θέματα όπως ο τάιλερ που κυνηγάει τα σχόλια σα τρελός... .

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Αυτοι δεν ξερουν η αριστερα τι ποιει η δεξια τι περιμενεις.Το ξεπουλημα οσο-οσο ητανε ο στοχος.
.......
Στο zero μ'αρεσουν τα σχολια των αναγνωστων,εχουν πλακα και ειναι δυναμικα,σκοτωνονται.Ετσι και αλλιως τις αναφορες σε αρθρα διαβαζω οι αποψεις ποικιλλουν.
Το naked ειναι πιο σοβαρο οντως και εχει ευκολια στα links.Ενταξει οι γνωμες απο εξω ειναι ευπροσδεκτες,δεν καταλαβα τις προαλλες στο αντινιουζ καποιον σχολιαστη που με κατηγορησε οτι μου γυαλιζει η αγγλικη γλωσσα!
Οπως ψαχνω τα ελληνικα το ιδιο κανω και στα ξενογλωσσα.Προκαταληψεις...

Ανώνυμος είπε...

Να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω, λίγο. Το 1990-2004 πουλήθηκαν αρκετές ημιδημόσιες επιχειρήσεις. Όλες ήταν λίγο μιλημένες και συμφωνημένες, και μεθοδευμένες, συχνα με το αζημίωτο (άμεσο ή έμμεσο).

Ο καυγάς συνήθως είναι αν θα τις πάρει το ξενο κεφάλαιο ή όχι. ΤΟ ελληνικό κεφάλαιο, βολεύεται με τον δημόσιο χαρκτήρια των δημόσιων επιχειρήσεων και συνήθως ΔΕΝ θέλει ιδιωτικοποιήσεις, εκτός αν μπορεί να πάρει αυτό, φτηνά, χωρίς μουρμούρα (δύσκολο). Η ΔΕΗ, πχ είναι σε αυτήν την κατηγορία.

Η ΕΥΑΘ και Η ΕΥΔΑΠ ελιναι πάλι άλλη ταραχή. Ταϊζουν και επιδοτούν μεγάλο συρφετό παρατρεχάμενων και τοπικής αυτοδιοίκησης, αφ ενός, αφ ετέρου, και εδώ, υπάρχει ΚΑΙ ελληνικό κεφάλαιο που τις θέλει.

Ασχετα από το τι λένε οι εφημερίδες, ο καυγάς είναι πάντα ανάμεσα σε φανερούς και αφανείς ενδιαφερόμενου που θέλουν κάτι τσάμπα.

Οι συμβάσεις παραχώρησης και οι μεταβιβάσεις τους είναι εξαιρετικά πονηρές, γιατί σπάνια αξιολογείται όλο το περιουσιακό στοιχείο ή αν αξιολογείται είναι πανάκριβο (άρα παριστάνεις ότι δεν υπάρχει). Στα δε ψιλά γράμματα γίνεται η αρπαχτή, όπως πχ στην αλλαγη της σύμβασης του Αεροδρομίου από τον Λαλιώτη. Όπου εχει ψιλά γράμματα, ακαταλαβίστικα, μετατρέψιμα, οψιόν, δομημένα κλπ, να κουμπώνεστε (αφού φοβάστε τον γυμνό καπιταλισμό). Δεν υπάρχει τίποτα το καπιταλιστικό και τίποτα το φιλελεύθερο στις ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις από το 1990 μέχρι σήμερα, και οι αρπαχτές δέν είναι καν σε τυχόν μίζες και δώρα που φαίνονται. Είναι μεγάλο και λυπηρό κεφάλαιο.

Ζάχαρη είπε...

Το κακο ειναι οτι εκει εχει βολευτει κοσμος και κοσμακης και δεν θελουνε να τους χασουνε (το κακο των εθνικοποιησεων).Για αυτο δεν θα γινουν σωστα τα πραγματα ουτε στην ωρα τους.

Ανώνυμος είπε...

Είμαι υπέρ των εθνικοποιήσεων. Ο πλούτος της χώρας πρέπει να παραμένει σε ελληνικά χέρια.

Η καινοτομία, η παραγωγικότητα, η επανεπένδυση των κερδών, η έρευνα και ανάπτυξη, η μέριμνα για τους εργαζόμενους θα έκαναν τις επιχειρήσεις να αναπτύσσονται σε νέους τομείς.

Το πρόβλημα μας είναι ο "άρρωστος" συνδικαλισμός, και η κακή εργασιακή νοοτροπία.

@αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

Σχεδόν τίποτα δεν έχει μείνει σε ελληνικά χέρια.

Ασε τα φάρμακα.
Ασε τις τηλεπικοινωνίες
Ασε την πληροφορική.

Σουπερμάρκετ, ξένοι, Τουρισμός ξένοι (η TUI ελέγχει τα λεφτά, όχι ο ...Δασκαλαντωνάκης), τσιμέντα 50-50, κλωστοϋφαντουργία (τί είναι αυτό), φασφουντάδικα ξένοι, βιομηχανία οι τελευταίοι των μοϊκανών, ναυπηγεία τέλος (μόνο αμμοβολές και βαφές). Μόνο οι τραπεζες κράτησαν το καρτελάκι τους, ξεζούμισαν τους υπόλοιπους και τώρα είναι στον τεχνητό πνέυμονα. Ακόμα και οι κυβέρνηση, ξένοι είναι.

Το ελληνικό κεφάλαιο τα σ&άτωσε την δεκαετία του 60. Λίγο το ανελέυθερο συνάλλαγμα, λίγο οι "αποκλειστικές αντιπροσωπείες", λίγο ο κρατισμός (βλέπε ΚΚ και Ανδεάδη) και πολύ η αδυναμία μετάβασης από την πρώτη γενιά στην δεύτερη. Η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ, μια χαρά ήταν μέχρι το 1981. Η ΟΑ είχε τελιειώσει επί Ωνάση. Και ο Σκαραμαγκάς επίσης επί Νιάρχου.

Τώρα... ούτε τα βουνά, ούτε οι παραλίες θα μείνουν σε ελληνικά χέρια. Συνταξιούχοι κεντρικοευρωπαίοι, αν είμαστε τυχεροί.

Ζάχαρη είπε...

Το καλυτερο ειναι αυτο για την ξενη κυβερνηση!