1 Ιουν 2010

εμπορεύματα

Εμπορεύματα : σε ελεύθερη πτώση οι τιμές
Η υποχώρηση του ρυθμού ενίσχυσης της μεταποίησης τόσο στην Κίνα όσο και στην Ευρώπη, τα πιστωτικά προβλήματα στην ευρωζώνη και οι αμφιβολίες για το κατά πόσο η κρίση στην Ε.Ε. θα διαχυθεί και σε άλλες οικονομίες, αποτελούν τις βασικές αιτίες που οδηγούν σε υποχώρηση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές και «ρίχνουν» τις τιμές επενδύσεων όπως τα εμπορεύματα.Κορυφαίοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι οι τιμές των πρώτων υλών μπορεί να υποχωρήσουν περαιτέρω έως και 10%, καθώς η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται στα πρόθυρα αποπληθωρισμού, παρά την αισιοδοξία που χαρακτηρίζει τις εκτιμήσεις οργανισμών όπως ο ΟΟΣΑ.

Τα σημάδια των δεικτών εμπορευμάτων.
Ο δείκτης Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price σημείωσε πτώση 57% τον Μάιο.
Σύμφωνα με κορυφαίους αναλυτές η πορεία του συγκεκριμένου δείκτη –ο οποίος «μετρά» την πορεία εμπορευμάτων από τον χάλυβα έως υφάσματα, δηλαδή κυρίως εμπορεύματα τα οποία δεν διαπραγματεύονται κατά μόνας στις αγορές, δηλαδή είναι απαλλαγμένος από την επιρροή κερδοσκοπικών κινήσεων- αποτελεί μία σαφή ένδειξη για το τι μέλλει γενέσθαι στην πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Σε ρόλο «οδηγού» για την πορεία της διεθνούς οικονοµίας οι πρώτες ύλες και τα εµπορεύµατα (commodities) θα κρίνουν πολλά µε την τάση τους το επόµενο διάστηµα. Τα εµπορεύµατα είναι προποµπός της τάσης για την πραγµατική οικονοµία και, καθώς βρίσκονται ενώπιον ενός κρίσιµου stress test, θα δώσουν σαφείς ενδείξεις για την πορεία της διεθνούς ανάπτυξης, του πληθωρισµού ή της ύφεσης.
 και Bloomberg
................
an upper class commodities broker and a homeless......

Trading Places

10 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Δεν συνειδητοποιούμε πόσο άσχημο πράγμα είναι ο αποπληρωρισμός, ιδιώς αυτοί που έζησαν μόνο το αντίθετο... και μεγάλωσαν από το 60 και μετά... ή από το '70 και μετά, ή από το '80 και μετά, και προπαντός από το '90 και μετά...

Ανώνυμος είπε...

νά και άλλο Commodity
Marijuana Legalization in California

http://www.cato.org/pub_display.php?pub_id=11850

Ζάχαρη είπε...

@αρχαιοπτερυγα
Αν αντιστοιχει σε αποπληθωρισμο ολο αυτο θα πρεπει να μειωθουν οι μισθοι (τι αλλο;) τοσο ωστε να απορροφησουν τον τρεχοντα πληθωρισμο,αν θυμαμαι καλα.
Πολεμος.

archaeopteryx είπε...

εκτός από μισθούς, βλέπεις και τα πράγματα που νόμιζες ότι είχαν αξία (πχ το σπίτι σου) να έχει πολύ λιγότερη αξία. Αυτό πειράζει εσένα και κόβει την όποια δυνατότητα έχει για κατανάλωση, πειράζει και την τράπεζα που έχει ακίνητα ή δάνεια για ακίνητα, πείράζει τις καταθέσεις (ποσό, και αν είσαι σε περίεργο νόμισμα και αξία). Άστα να πάνε, φαύλος κύκλος, και δυστυχώς και κάπου, κάπως, και "π"

Ανώνυμος είπε...

Αν παρουσιαστεί τεχνητή έλλειψη του πετρελαίου λόγω ΒΡ θα αυξηθούν οι τιμές.
Οι τιμές πάντως στην Ελλαδα δεν πέφτουν και ας είναι όλα εισαγόμενα από Κίνα.
Την καλημέρα μου.
@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

@καλημερα αλλενακι
Στην Ελλαδα την αγορα την ελεγχουν οι πολυεθνικες,ολιγοπωλια,...μαυρα, πως να πεσουν;

Ζάχαρη είπε...

@αρχαιοπτερυγα στο θεμα με τα ακινητα την πατησε πολυς κοσμος γιατι εχει ανοιχτει με δανεια οχι μονο για ιδιοκατοικηση αλλα και για επενδυση.Για μενα κακως γιατι ειναι υπερτιμημενα και με χαμηλη αποδοση.
Πιστευω οτι το ζητημα αυτο θα δημιουργησει μεγαλα προβληματα οικονομικα και (κυριως) κοινωνικα.

Ανώνυμος είπε...

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/06/2010_340365

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μία θλιβερή εναλλακτική πραγματικότητα που συντονίζεται απο καρτέλ και άλλους κύκλους. Ελέγχεται ολοκληρωτικά και σκοπός είναι να βάλουν άλλο ένα λιθαράκι στην επικείμενη εξαθλίωση μας, στην επικείμενη ομογενοποίηση, στην υποταγή.

Ζάχαρη είπε...

@Πολιτη να μας αγορασουν οσο-οσο νομιζω οτι θελουν.