7 Ιουν 2010

άλλη μια εβδομάδα

"many analysts and investors saw the “forint panic” moment as suggesting that Europe’s debt and deficit problems are extending beyond the eurozone".
"Κόκκινο συναγερμό" χτύπησε στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ η οικονομική κατάσταση της Ουγγαρίας
................
Πολλά αμερικανικά funds,και όχι μόνο,έχουν βρεί έναν απλό και εύκολο τρόπο για να αξιολογούν ξένα χρεόγραφα και να  αποφασίζουν αν θα τα αγοράσουν ή όχι.Πρόκειται για την PIMCO,τον μεγαλύτερο διαχειριστή ομολογιακών αμοιβαίων στον κόσμο και της οποίας η επικοινωνιακή πολιτική για την ελληνική υπόθεση ειχε προκαλέσει απορίες.
Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για ακόμη μεγαλύτερη μεταβλητότητα στις αγορές, σύμφωνα με το κορυφαίο στέλεχος της PIMCO, κ. Mohamed El-Erian.Αφορμή για την απαισιόδοξη άποψη του κ. El-Erian τα στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή 4/6.
..........
Η Sunday Telegraph
αφού έθεσε ερωτήσεις σε 25 οικονομολόγους,γράφει σήμερα ότι "αναμφίβολα το πιο αξιοσημείωτο συμπέρασμα (της έρευνας) είναι ότι οι περισσότεροι οικονομολόγοι που ρωτήθηκαν,αναμένουν μια διάσπαση του ευρώ μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης".
"Πριν από ένα χρόνο,ίσως και λιγότερο,λίγοι άνθρωποι στο Σίτι θα μπορούσαν να είχαν προβλέψει την εξαφάνιση του νομίσματος",γράφει η εφημερίδα...
"Υπάρχει πρακτικά "μηδενική πιθανότητα" η ζώνη του ευρώ να επιζήσει υπό τη σημερινή σύνθεσή της", είπε ο 'Αντριου Λίλοκο επικεφαλής οικονομολόγος της ομάδας προβληματισμού Policy exchange.
"Ίσως δεν μπορέσει να επιζήσει ούτε μέχρι την προσεχή εβδομάδα",είπε ο Ντουγκ ΜακΟυίλιαμς,του Κέντρου οικονομικών ερευνών και επιχειρήσεων(CEBR).
Δώδεκα οικονομολόγοι εκτιμούν ότι θα υπάρξει μια διάσπαση της ζώνης του ευρώ σε πέντε χρόνια,έναντι οκτώ οικονομολόγων που πιστεύουν ότι το ευρωπαϊκό νόμισμα θα καταφέρει να "γλιτώσει" από τη δύσκολη αυτή κατάσταση χωρίς να υποστεί μεγάλες απώλειες.
Τέσσερις οικονομολόγοι υποστηρίζουν την εκδοχή μιας εξόδου της Γερμανίας από την ευρωζώνη και όχι μια αποχώρηση χωρών με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα. Sofokleous 
............
Το πρόβλημα δεν είναι πλέον η Ελλάδα,είναι η Ευρώπη.

PS : αντεργκράουντ κινήμα  ή κόβω νόμισμα...

3 σχόλια:

αμμοδύτης είπε...

Λες να κόψουμε νόμισμα σε ασκούς μούστου και ντενεκέδες κριθάρι;

Ζάχαρη είπε...

Γιατι οχι,οι αλλοι που κοβουν δολλαρια του κεφαλιου τους δεν κανουν;
Μονο ο χρυσος εχει περιορισμους και δεν πληθωριζεται.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα θα υποτιμηθεί το γουάν...