31 Μαΐ 2010

η τρίτη και τυχερή

Η SAFE, δηλαδή ο κρατικός οργανισμός της Κίνας, που διαχειρίζεται τα τεράστια συναλλαγματικά διαθέσιμα της κεντρικής τράπεζας της χώρας και τα οποία έχουν αγγίξει το δυσθεώρητο ύψος των 2,5 τρισ. δολαρίων, έχει υποστεί σφοδρές ζημίες από επενδύσεις αξίας 630 δισ. δολαρίων στα κρατικά ομόλογα της Ευρωζώνης.Οταν η γαλλική Le Monde σημειώνει με εμφανή δυσπιστία ότι «οι Ευρωπαίοι ισχυρίζονται ότι πολεμούν μια κρίση χρέους με ακόμη μεγαλύτερο δανεισμό», το Πεκίνο δικαίως αμφιβάλλει για τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης των 750 δισ. ευρώ. Και όταν οι New York Times αμφισβητούν κατά πόσο είναι δυνατό να αποπληρωθεί το υπέρογκο χρέος χωρών που βυθίζονται σε οξεία ύφεση λόγω των δρακόντειων μέτρων λιτότητας, το Πεκίνο αναμφιβόλως ανησυχεί. «Ο μηχανισμός διάσωσης δεν βοηθάει τους Ελληνες, αλλά τους πιστωτές τους, τις ευρωπαϊκές τράπεζες» δήλωσε ο Κόνραντ Χάμλερ, πρόεδρος της Ενωσης Ελβετών Τραπεζιτών, προσθέτοντας ότι θα ήταν προτιμότερη και για την Ελλάδα και για τη σταθερότητα του ευρώ η αναδιαπραγμάτευση και μερική διαγραφή του ελληνικού χρέους.

Τρόικα: Ναι στην δεύτερη δόση του δανείου, αμφίβολη η τρίτη
"Ο κίνδυνος ενίσχυσης του επιπέδου πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα εντάσσεται πλέον στους προβληματισμούς της «Τρόικας», ενόψει της επικείμενης επίσκεψης για την αξιολόγηση της προόδου εφαρμογής του περιβόητου «Μνημονίου». Σύμφωνα με τις προσωρινές εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών φορέων της «Τρόικας», δηλαδή της ΕΚΤ και της Ε.Ε., οι εξελίξεις στο δημοσιονομικό μέτωπο φαίνεται να διασφαλίζουν τις προϋποθέσεις για την δεύτερη δόση (9 δισ. ευρώ) του δανείου των 110 δισ. ευρώ η οποία θα πρέπει να εκταμιευθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Παράλληλα όμως εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό αποτέλεσμα που έχει μέχρι σήμερα επιτευχθεί (μείωση 40% του ελλείμματος στο α΄ τετράμηνο) οφείλεται σε ένα μίγμα μέτρων (περικοπές δαπανών και φορο-έσοδα) το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί και στο δεύτερο εξάμηνο."
Δηλαδή  με την τρίτη δόση έρχεται και η αναδιαπραγμάτευση,έξοδος,νέα Ευρώπη ή τί;
......................
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα γεννά νέα προβλήματα ή αυξάνει τα ήδη υπάρχοντα. Οι προβλέψεις για προβληματικά δάνεια στο  α΄ τρίμηνο του 2010 έφθασαν στα επίπεδα ρεκόρ για τον κλάδο  1,6 δις ευρώ. 
Το κεφάλαιο τρομάζει όταν έλθει αντιμέτωπο με την ανυπαρξία κερδών, όπως ακριβώς τρομάζει η Φύση μπροστά στο κενό. Με την προοπτική κάποιων κερδών ξυπνάει από το λήθαργό του, με κέρδος 20% ζωντανεύει, με 50% ρισκάρει, με 100% λειώνει κάτω από το πόδι του όλους τους ανθρώπινους νόμους και με 300% δεν υπάρχει καμία εγκληματική ενέργεια που να μην ρισκάρει – ακόμη και με τον κίνδυνο να οδηγηθεί στην γκιλοτίνα».
 Μαρξ - "Κεφάλαιο"

Robert Frank

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο κόλπο αυτό με την αβεβαιότητα της τρίτης δόσης

Ανώνυμος είπε...

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε το έχει πεί.Η Γερμανία επιδιώκει τον επανασχεδιασμό της Ευρώπης σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα.

Ζάχαρη είπε...

@ανωνυμε 7:15
Εχω εμπιστοσυνη στην απληστια του συστηματος για να μην μας επιτρεψει να εξαθλιωθουμε οι υπολοιποι.

Ανώνυμος είπε...

Το οικονομικό επιτελείο διέταξε στάση πληρωμών από τις εφορίες για το ΦΠΑ.

Ζάχαρη είπε...

Παλι με τα ψεμματα και την λογιστικη.