30 Μαΐ 2010

ψυχολογική πίεση

kathimerini.gr "Η ψυχολογική πίεση που υφίστανται οι πολιτικοί της Αριστεράς να είναι τεράστια και, δυστυχώς, όχι χωρίς κόστος για την υγεία τους.
Τούτων λεχθέντων, για την πληρέστερη κατανόηση του πλαισίου εντός του οποίου εκτυλίσσεται η τραγωδία, είμαι στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσω ότι ο Αλέκος Αλαβάνος δεν είναι πλέον μαζί μας. Θέλω να πω ότι, βεβαίως, μπορείτε να τον συναντήσετε στον δρόμο, μπορείτε να τον χαιρετήσετε και να του μιλήσετε. Πνευματικά, όμως, δεν μοιράζεται πλέον τον ίδιο κόσμο με εμάς. Σαν τον καουμπόι της παλιάς διαφήμισης, που ταξιδεύει μόνος στη χώρα του Μάλμπορο, έτσι και ο Αλέκος κήρυξε τον ανένδοτο αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού-ει δυνατόν παγκοσμίως-και περιπλανάται πια ελεύθερος στον κόσμο του ονειρικού σοσιαλισμού.Στην ομιλία που έκανε την περασμένη Πέμπτη στο Σπόρτινγκ,... εδειξε, επίσης, τον δρόμο του μέλλοντος για την Ελλάδα:
«Να γίνουμε Βολιβία του Μοράλες, Νικαράγουα του Ορτέγκα, Ισημερινός, Βενεζουέλα και Κούβα του Κάστρο»."

Χαμογελά κανείς αλλά εγώ αναρωτιέμαι ταυτόχρονα γιατί άραγε να είναι μαζί μας;Και ποιός πολιτικός και πότε ήταν μαζί μας;Οι πολιτικές ελίτ που κατέχουν σήμερα την εξουσία, είναι ακριβώς οι αυτές που παρήγαγαν την παρούσα κρίση, είναι οργανικό μέρος της κρίσης.Το σύστημα δεν μπορεί να γκρεμιστεί από αυτούς που το έχτισαν.
Που είναι λοιπόν η αριστερά;Εκεί που είναι οι αριστεροί....αυτοί που ταυτίζονται μαζί της, ιδεολογικώς, ηθικώς, κομματικώς, καθώς και εκείνοι που κάθε φορά την επιλέγουν ή την υπερψηφίζουν, χωρίς να 'ναι απαραιτήτως αριστεροί.Όλα τα άλλα είναι θέμα ταμείου-πρός το παρόν.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι νέοι μιλούν http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=334519&dt=30/05/2010

Ανώνυμος είπε...

Η αριστερά πάει στην Γάζα,άσε...