6 Απρ 2010

408

NYTimes.com: "Should Greece Be Allowed to Default?

"Forget about Greece for a moment. Just think about country X, which has lived well beyond its means for years thanks to loans from inattentive or foolishly optimistic lenders. When the financial crisis comes, the people of the country will have to cut back on spending. And the country’s lenders will generally suffer from the famous rule of banking: “Can’t pay, won’t pay.”"

εδώ , επίσης και χειρότερα  εδώ .

Όπου και να διαβάσεις πλέον,το πράγμα πιέζει πολύ.
Το πιέζουν δηλαδή.
 
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει σημάνει συναγερμός επειδή υπάρχει απόκλιση που παρουσιάζεται στην εκτίμηση του δημόσιου χρέους από το κλιμάκιο της Eurostat που βρέθηκε στην Αθήνα και εξέτασε τα δημόσια λογιστικά στοιχεία και σε αυτό που επισήμως ανακοινώνει η κυβέρνηση.εδώ
 Περίπου 40 ημέρες πριν από την επίσημη εξέταση της Κομισιόν για την πορεία υλοποίησης (διαρθρωτική και δημοσιονομική) του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί ακόμη να πείσει την Eurostat ότι το έλλειμμα για το 2009 ήταν 12,7% του ΑΕΠ και όχι πάνω από το 14%, όπως υπολογίζουν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας που βρίσκονται εδώ και περίπου 15 ημέρες στην Αθήνα. αυτό ίσως έχει σημασία.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάτι τρέχει,και είναι απο μέσα, όχι απο έξω.

Ανώνυμος είπε...

"Οικογένεια Παπανδρέου,εκεί που ο ένας τύπωνε χρήμα γιά τούς δικούς του, ο άλλος τύπωνε χρέος"