5 Απρ 2010

μομφή

Χρύσανθος Λαζαρίδης  Δεν είναι μομφή να είσαι δεξιός : "«Μόνο στα καθεστώτα του “υπαρκτού σοσιαλισμού” η Δεξιά θεωρούνταν “μομφή”. Αυτά κατέρρευσαν πριν από δύο δεκαετίες.Κάποτε πρέπει να το πληροφορηθούμε κι εδώ στην Ελλάδα».

Πόσο συμφωνώ με τον κ .Λαζαρίδη!Γιά τις προκαταλήψεις που είχαν οι  αριστεροί γιά τούς δεξιούς κάποτε.Άχ γιατί να μήν υπήρχε παντού (όχι μόνο στα καθεστώτα δυστυχώς...) αυτή η άποψη το 75 το 80 ξέρω εγώ...και να έπρεπε να ξεπροβάλλει τόσο... αργά.Τί κόσμος πήγε χαμένος αριστεροδεξιά...
Αυτές οι μομφές (εκατέρωθεν) πόσο δύσκολο να τις κουβαλλάει κανείς παντού.


Φωτογραφία του Winogrand  της εποχής... και
time is on my side...

4 σχόλια:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Διότι η αγέλη μας μύησε στην απάτη του δήθεν ζωτικού χώρου.
Για να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι έχουμε όρια, ότι δεν επεκτεινόμαστε στο άπειρο.
Για να ξεχάσουμε ότι είμαστε το άλλο.

Ζάχαρη είπε...

Ευτυχως οχι εγω.

xrhxa είπε...

συμφωνώ με τον "μποτίλια" και επεκτείνω:δεν είναι απλά η αγέλη στη οποία υποτίθεται όλλοι αγωνίζονται για το κοινό καλο΄....εκεί ίσως τα λάθη να είναι απονήρευτα-χωρίς να πάυουν να είναι ακόμα και τραγικά....στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο τσομπάνος του κοπαδιού που το "ταϊζει" συνθήματα αγέλης, αλλά του συμπεριφέρεται σαν απλό κοπάδι με πρόβατα...ξέρεις οι τσομπάνοι για να μην μπερδεύουν τα κοπάδια τους, καμιά φορά, όταν τα βοσκούσαν δίπλα δίπλα έβαζαν ο καθένας το σημάδι του στην πλάτη των προβάτων.... άλλος κόκκινη μπογιά...άλλος μπλέ...άλλος πράσινη....έτσι δεν μπορούσαν να τα μπερδέψουν και απέφευγαν και τους καυγάδες μεταξύ τους -οι τσομπάνοι....τα αρνιά σε όποιο κοπάδι και να ανήκαν το πάσχα πήγαιναν για σφαγή....καθώς και οι προβατίνες μετά τον απογαλακτισμό (σφαγή) των αρνιών αρμεγόταν κάθε ημέρα για παρασκευή τυριών....όσο γάλα είχαν,και τον μάιο κούρεμα για να πάρουμε και το μαλί....η ιστορία είναι και πραγματική αλλά και αλληγορική....μπορείτε να διαλέξετε όποιο κομάτι σας ταιριάζει......

χρηχα

Ζάχαρη είπε...

Συμφωνω.Θελω ομως να θιξω και ενα αλλο σημειο στην υποθεση,που τελικα το εκρυψα παραπανω απο οτι ηθελα.Ποσο ευκολα αλλαζουμε και εμεις οι ιδιοι γνωμη και συμπεριφορα.Και βεβαια αναφερομαι σε ...παλιους αριστερους που δεν γλυτωσανε απο αυτην την λογικη και επαναλαβανε τους δεξιους του 50 και 60.
Δεν ξερω προσωπικα τον κ.Λαζαριδη αλλα φανταζομαι οτι ειναι δυσκολο απο την Β.Πανελλαδικη του 75,να παραδεχεται σημερα κατι τετοιο σημερα.Μπραβο.
Για μενα που εζησα την ενταση εκατερωθεν,ειναι μια γλυκεια ρεβανς.Αυτα.