18 Απρ 2010

λεπτομέρειες

Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες:
"«Πρόκειται για δάνειο του ΔΝΤ προς την Ελλάδα που θα προσφερθεί με βάση τους όρους του Ταμείου», τόνισε αξιωματούχος του ΔΝΤ, ο οποίος προσέθεσε ότι «το Ταμείο θα συνεργαστεί, αλλά δεν θα διαπραγματευτεί με την Κομισιόν και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Διαπραγματεύεται μόνο με την Ελλάδα και αυτό είναι ξεκαθαρισμένο»."
  
Η Morgan Stanley από τη άλλη προειδοποιεί: η «σωτηρία» της Ελλάδας αγκαζέ με το ΔΝΤ μπορεί να δείξει ότι δεν κινδυνεύει μόνο η Ελλάδα και ότι θα χρειαστούν νέα πακέτα σωτηρίας και για άλλες χώρες του ευρώ. Ηδη γίνεται λόγος για προκαταρκτικό πακέτο Πορτογαλικού χρώματος.
Η Morgan Stanley φτάνει να μιλήσει και για το ενδεχόμενο η Γερμανία να πάρει την απόφαση να διαλύσει την ευρωζώνη, καθώς "η Ελλάδα... α λα Lehman" μπορεί να μην είναι η μοναδική περίπτωση.
Και μάλιστα σε ένα περιβάλλον που ακόμα και η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, αντιμετωπίζουν υψηλές δανειακές υποχρεώσεις και ελλείμματα που απαιτούν αναχρηματοδότηση. Σε συνθήκες αναιμικής ακόμη κατάστασης για τις οικονομίες που μπορεί να φέρει υψηλότερα επιτόκια δημόσιου δανεισμού διεθνώς -και στις ΗΠΑ.
 ___________
Τα ευρωπαϊκά έθνη εγκατέστησαν ένα πρωτόγνωρο σύστημα συνεργασίας αλλά  υπό την «ομπρέλα» των Ηνωμένων Πολιτειών.Αυτό είναι κάτι που ξεχνάμε.Η παρουσία των ΗΠΑ μέσω της Βρεττανίας αλλά και μέσω της Γερμανίας μεταπολεμικά ήτανε πάντα εκεί,ακόμα και τώρα παρ'όλη την φρίκη του Τρισέ.Να το θέσω κομψά.Σκέφτομαι μήπως η Ελλάδα επένδυσε πολλά στην Ευρωπαική Ένωση.



 φωτογραφία Rodchenko

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η φουκαριάρα η Ελλάδα έπρεπε να τα έχει καλά και με το θεό και με το διάβολο. Το power play είναι σκληρό, και δεν νομίζω ότι εμείς οι κοινοί θνητοί έχουμε πάντα όλη την εικόνα.

Ζάχαρη είπε...

Ειμαστε έλλειματικοι παικτες,ανωνυμε.

Ανώνυμος είπε...

μαλώνουν τώρα τα δυο τους ποιος θα περάσει τους δικούς του όρους, το ΔΝΤ ή η ΕΚΤ
αυτοί δε θυμούνται το μεσημέρι τι έλεγαν το πρωί και αυτό συνεχίζεται 3 μήνες τώρα
η πολιτική είναι η τέχνη του να λες ψέματα αλλά Έλληνες και ξένοι αυτή τη φορά ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο

καλό απόγευμα!

@αλλενάκι

Ζάχαρη είπε...

Δυο,ο εξης ενας...αλενακι.
Εγω πιστευω οτι η Γερμανια θελει μια μικροτερη ΕΕ,και προτου μας πεταξουν εξω θα φανε και ολα τα περιουσιακα μας στοιχεια σε συνεργασια με το ΔΝΤ.Ενεργητικο στοιχειο μας ο τουρισμος,ας πουμε.
Καλο απογευμα να εχουμε.

archaeopteryx είπε...

και δίκτυο διανομής ρεύματος θέλουν, και καμιά θερμική μονάδα, και οι Γάλλοι θέλουν ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ. Τουρισμό; Τα λεφτά τα ελέγχουν οι τουρ οπερέητορς... Τι ποσοστό έχει η Τούϊ;

α... θέλουν και να ξεφορτωθούν τα χαρτιά που έχουν (κυρίως οι Γάλλοι, αυτοί έχουν τα πολλά)

archaeopteryx είπε...

και από τον καιρό του Γ' Ράϊχ νομίζω μας φαντάζονται σαν βολικό μέρος να έρχονται οι γέροι τους. Φτανει να μην γίνουμε ταϊλάνδη.

Ζάχαρη είπε...

@Archaeopteryx
καπου διαβασα..."η Ευρώπη θα πέσει στα κεφάλια μας",και ηταν πέντε χρόνια πριν...Καλο βραδυ.

Ανώνυμος είπε...

Η ιστορία με τη Goldman Sachs θα έχει πολύ ενδιαφέρον από αύριο.

Ζάχαρη είπε...

η Goldman παντα θα κερδιζει Ορεστιε.

xrhxa είπε...

εγώ θα έλεγα :η αλήθεια βρίσκεται στις λεπτομέρειες.........

καλησπέρα σας...

Ζάχαρη είπε...

@χρηχα
Την αληθεια νομιζω δεν θα την μαθουμε
οπως λεει και ανωνυμος.
Καλο βραδυ