22 Νοε 2018

στο σκοτάδι / σαν τους κλέφτες






"Αποκαλούσαμε τους εαυτούς μας "Παρείσακτους" σαν να αποτελούσαμε κάποια σπείρα` γιατί ήμασταν αποφασισμένοι σαν τους κλέφτες να τρυπώσουμε μέσα στις καθωσπρέπει αίθουσες της αγγλικής εξωτερικής πολιτικής και να δημιουργήσουμε ένα νέο λαό στην Ανατολή, παρά τις ράγιες που είχαν ήδη τοποθετήσει για λογαριασμό μας οι πρόγονοί μας"
T.E.Lawrens, Οι επτά στύλοι της Σοφίας.








"A Daisy Chain Of Defaults": How Debt Cross-Guarantees Could Spark China's Next Crisis

*(Στις 8 Νοεμβρίου, η Κίνα συγκλόνισε τις αγορές με τη μορφή μιας "πρωτοφανούς" οδηγίας δανεισμού, με την οποία διατάσσονται μεγάλες τράπεζες να χορηγούν δάνεια σε ιδιωτικές εταιρείες σε τουλάχιστον το ένα τρίτο του νέου εταιρικού δανεισμού. Η ανακοίνωση προκάλεσε ένα νέο γύρο επενδυτικών ανησυχιών για το τι είναι άγνωστο για τις αδιαφανείς ιδιωτικές επιχειρήσεις της Κίνας, αυξάνοντας τις προοπτικές μιας νέας έντασης σε βεβαρημένα περιουσιακά στοιχεία.
Ο κίνδυνος  των Cross-Guarantees είναι αυτό που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την πρόσφατη επίσημη οδηγία για τις τράπεζες να ενισχύσουν τη χορήγηση δανείων σε ιδιωτικές εταιρείες. Μια πρακτική δανεισμού γνωστή κυρίως στην Κίνα.)

Στην Άγνωστη Κίνα.








Δεν υπάρχουν σχόλια: