19 Αυγ 2018

μέχρι να σπάσει


...is Fed tightening

"Make no mistake, whatever the macro-idiosyncrasies of Turkey, the key to the current turmoil that is spreading into EM generally, is Fed tightening and the strong dollar".
Spotlight on Emerging Markets and US Treasuries: Are Bonds Sending a Signal?






Ενδιαφέρον γράφημα για το χρέος κάποιων χωρών από το παραπάνω άρθρο. Και μπορεί κανείς να υποψιαστεί τις εξελίξεις τοπικά από το είδος του χρέους κάθε χώρας. Λίγα πράγματα μπορεί να κάνει το IMF στη Τουρκία. Αντίθετα από ότι στην Αργεντινή. Πάντως το ζήτημα δημιουργείται σε άλλη εστία: (αυτό που κάνει η υπερβολική ρευστότητα).



"Τέλος το άνοιγμα που παρατηρείται μεταξύ των ρυθμών ανάπτυξης των μεγάλων αναδυόμενων χωρών και εκείνων των δυτικών χωρών θα διευρυνθεί -και μαζί με αυτό θα μεγαλώσει το ενδεχόμενο προσέλκυσης μεγάλων θεσμικών επενδυτών.
Έτσι τα κυβερνητικά funds θα μπορούσαν να στραφούν περισσότερο προς την εσωτερική ανάπτυξη των χωρών τους. Θα χρειαστεί όμως τα Κράτη των χωρών αυτών να έχουν την ικανότητα να παράγουν τα δημόσια αγαθά που έως τώρα στερούνται, εγκαινιάζοντας έτσι μια νέα φάση της παγκοσμιοποίησης."


Michel Aglietta / Η οικονομική κρίση








Δεν υπάρχουν σχόλια: