8 Δεκ 2015

μετατόπιση


Και τώρα ξανά οι ανησυχίες...
Για την μετατόπιση...
Πρόκειται για την μετατόπιση (sic) προς τα δεξιά  που παρατηρείται στην ήπειρο του 'διαφωτισμού'... ( στην οποία άλλωστε όπως ανέφερε ο Ian Kershaw 'αντιμέτωπες με το Άουσβιτς, οι ερμηνευτικές ικανότητες του ιστορικού φαίνονται πραγματικά μηδαμινές').

Στο μεταξύ το χρήμα που ρίχνει η ΕΚΤ στο σύστημα δεν τα καταφέρνει να περάσει στην πραγματική οικονομία, και να δημιουργήσει ζήτηση ή να καλύψει το πρόβλημα της ανεργίας, ενώ πρόκειται για ικανές ποσότητες ρευστότητας. Και όταν ακόμα φθάσει η αγοραστική του αξία  είναι μειωμένη μέσα απο μια σειρά πολιτικών εφαρμογών, λιτότητας κυρίως. Αλλά βέβαια ο Κέυνς μιλούσε για οικονομία ενός κράτους όχι για μια περιοχή που απλώς διαχειρίζεται το χρέος. Των άλλων συνήθως...Τί απομένει;


Όταν η πολιτική δεν είναι πια αυτό που ήταν ή την αντικαθιστούν οι κεντρικές τράπεζες, το σύστημα θα βρει αλλιώς τους ήρωες που έχει ανάγκη.

Γιατί: "Το να πεθάνεις για την Πατρίδα, για την Ιδέα...όχι αυτό είναι υπεκφυγή. Ακόμα και  στο μέτωπο το ζήτημα είναι να σκοτώσεις...Το να πεθάνεις δεν είναι τίποτα, είναι ζήτημα ανύπαρκτο. Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί τον θάνατό του. Το ζήτημα είναι να σκοτώσεις. Αυτό είναι το σύνορο που πρέπει να διαβείς. Μάλιστα αυτό είναι μια συγκεκριμένη πράξη της θέλησης σου. Διότι μ' αυτή κάνεις την θέλησή σου να ζεί μέσα απο έναν άλλον άνδρα."
         επιστολή νεαρού εθελοντή στην Φασιστική Κοινωνική Δημοκρατία του 1943-1945(Pavvone)
 
Και βέβαια οι διάφορες τελετές βοηθούν σ' αυτό. Πάντα βοηθούσαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια: