30 Ιαν 2015

οι δυσκολίες των καιρών


Bloomberg: Here's a chart showing the estimated three-month cumulative capital flows between Greece and the euro area, as a percent of Greek gross domestic product (positive numbers are inflows to Greece). Lately, the Greek central bank's so-called intra-Eurosystem liabilities have been rising at a pace not seen since the darkest days of the European financial crisis.Η φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα έρχεται σε έντονη αντίθεση με την πρόοδο που η χώρα είχε κάνει από τα μέσα του 2012, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι εξημέρωσε αγορές με την υπόσχεσή του να κάνει "ό, τι χρειάζεται" για να διατηρήσει τη συνοχή της ζώνης του ευρώ. Οι καταθέτες αρχίζουν να ανησυχούν ότι η χώρα θα ενταχθεί  σε μια υποτιμημένη δραχμή έτσι μεταφέρουν τα χρήματά τους;2 σχόλια:

niko demo είπε...

Τη δημιουργία τεχνητού «bank run» και την έξοδο μεγάλων funds από τη χώρα επιχειρούν, σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες πρώην τραπεζικά στελέχη τα οποία ωστόσο εμφανίζονται να λειτουργούν στο όνομα των τραπεζών. Βασικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία φαίνεται να παίζει πρώην οικονομικός αναλυτής της Alpha Bank, ο οποίος συναντήθηκε με ξένους οικονομικούς και τραπεζικούς αναλυτές, μερικές ώρες πριν αρχίσει η πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

http://www.koutipandoras.gr/article/132318/epiheirisan-bank-run-kai-ptosi-toy-hrimatistirioy-epikaloymenoi-tin-alpha-bank

Ζάχαρη είπε...

Ευχαριστώ για το λίνκ.