19 Μαΐ 2014

τι ξεχνούν

 Unemployment

Και έτσι, όταν αναφερόμαστε στην ευρωζώνη εννοούμε τις τράπεζες και τους πολιτικούς της καθώς οι απλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμα το κυρίαρχο πρόβλημα της ανεργίας ακόμα και σε χώρες που δεν έχουν εμπλακεί στην κρίση.
They saved the eurozone; they just forgot to save the people - Vox " Europe's leaders — starting with Draghi and Merkel but extending to an extreme wide range of policy elites in a range of countries — have done the seemingly undoable".

Δεν είναι χωρίς σημασία η αναφορά στο κείμενο,του Ντράγκι σαν ηγέτη μαζί με την Μέρκελ. Η ώσμωση πολιτικής και τραπεζιτικού συστήματος ( σε πρώτο επίπεδο), είναι ολοφάνερη. Η ευρωζώνη δεν λειτουργεί ξεκάθαρα με κριτήριο το οικονομικό όφελος για το σύνολο των μελών. Υπόσχεται όμως πολιτικά οφέλη όπως περιγράφεται στο άρθρο πιο πάνω. Η Φιλανδία αντιμετωπίζει μέσω αυτής την Ρωσία, η Ελλάδα την Τουρκία, η Πορτογαλία και η Ισπανία εξασφαλίζουν την δημοκρατία, η Ιρλανδία την ανεξαρτησία της.
Διαλέγοντας εξουσιαστή είναι μια περιγραφή της κατάστασης. Αλλά οι σχέσεις εξουσίας είναι αμφίδρομες στην δράση τους, και αυτό φαίνεται, πάλι, κάποιοι να μην θέλουν να το αντικρίσουν με θάρρος. Όχι όσο διαρκεί η απομόχλευση τουλάχιστο...


Δεν υπάρχουν σχόλια: