27 Ιαν 2014

και εδώ πάλι


fastFT: Greece has suffered the most collateral damage from the emerging market rout as its bonds have been hit by a spate of selling. The 10-year Greek bond yield hit 7.62 per cent earlier this month, its lowest since the start of the eurozone crisis, but has since shot up to 8.53 per cent, while the Athens stock market fell to its lowest this year.
That led to a slump across emerging markets that was so fierce that it spilled into developed markets as well late last week – with Greece the biggest victim so far.

Θύμα στερητικού πάλι η Ελλάδα. Μέχρι τώρα υποτίθεται θα ήταν υπεύθυνη για το contagion χρέους στην ευρωπαική κρίση τώρα θα μεταδώσει την κρίση που απειλεί τα BRICS απο το tapering της FED. Όταν δεν ανήκεις πουθενά...
 

1 σχόλιο:

nikos είπε...

Aνοιχτή επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ προς την κυβέρνηση για το κόστος της ενέργειας
ΑΜΠΕ

Έκκληση προς την κυβέρνηση «να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν συνθήκες μη αναστρέψιμες για τη βιωσιμότητα της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής» απευθύνει η Ένωση Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας, με ανοιχτή επιστολή που εγκρίθηκε από έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η Ένωση απευθύνεται προς το Ελληνικό Δημόσιο, ως βασικό μέτοχο της ΔΕΗ με αφορμή τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της επιχείρησης που έχει προγραμματισθεί για την ερχόμενη Παρασκευή με αντικείμενο μεταξύ άλλων την τιμολόγηση της εταιρίας Αλουμίνιον.

Η ΕΒΙΚΕΝ θεωρεί την απόφαση ως πρόκριμα για το σύνολο της βιομηχανίας και κρούει, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων, ότι:

- «Το τελευταίο διάστημα παρακολουθούμε την προσπάθεια της ΔΕΗ να δημιουργήσει τετελεσμένα για όλους τους βιομηχανικούς πελάτες, εμφανίζοντας στοιχεία κόστους που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τα όσα ισχύουν διεθνώς αλλά και όσα προκύπτουν από αποφάσεις των εγχώριων αρμοδίων Αρχών (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, Διαιτησία κτλ)».

- «Το μόνο που αποδεικνύεται από τα στοιχεία που τίθενται υπόψη της Γενικής Συνέλευσης είναι, ότι όχι μόνο η ΔΕΗ δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά τον λιγνίτη, το εθνικό καύσιμο, αλλά επιμένει να το κοστολογεί και σε επίπεδα πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης».

Η ΕΒΙΚΕΝ καλεί τέλος την Ελληνική Πολιτεία «την ύστατη στιγμή, να ανακτήσει την πρωτοβουλία στη χάραξη βιομηχανικής πολιτικής στον τόπο και να πάρει ξεκάθαρη θέση στην επικείμενη ΓΣ της ΔΕΗ για την εμπορική πολιτική έναντι των βιομηχανικών πελατών της, ζητώντας την κατάρτιση βιομηχανικών τιμολογίων που να συνάδουν με τη διεθνή πρακτική».