26 Ιουν 2013

προετοιμαστείτε


Ανάμεσα σε άλλες προειδοποιήσεις γράφει ο El Erian: "Η άμεση αιτία για αυτή την αναταραχή είναι η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο οι αγορές αντιλαμβάνονται την προθυμία και την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να στηρίξουν τεχνητά επίπεδα αξιών. Είτε πρόκειται για τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Ben Bernanke για την προοπτική επιβράδυνσης των αντισυμβατικών αγορών τίτλων (που εξέπληξε πολλούς , όπως και εμένα) ή για τις ανησυχίες ως προς την αποτελεσματικότητα του ασυνήθιστου συμβιβασμού της Τράπεζας της Ιαπωνίας, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Οι αγορές αμφισβητούν τη μέχρι πρότινος σημαντική εμπιστοσύνη τους στην ισχύ των κεντρικών τραπεζών".

Πριν μισό χρόνο ( αξίες) η αγορά αποφάσιζε: "O Felix Salmon  διερευνά την ιδέα ότι οι τραπεζίτες είναι οι νέοι ροκσταρς. Το economist τους δίνει θρησκευτική διάσταση οσιομαρτύρων που ζητούν την ανεξαρτησία από τους εξουσιοδοτημένους ήδη για αυτό πολιτικούς, για να σώσουν τον κόσμο. Και το Atlantic τους φετιχοποιεί εντελώς αποτιμώντας την αξία τους."You've heard of an international market for superstar soccer players. We need an international market for superstar central bankers".  

Η ποπ κουλτούρα του αναλώσιμου και της εξίσωσης προς τα κάτω δουλεύει και εκτός μουσικής. Ο Μάριο Μάφι έγραφε ήδη από τις αρχές του '80 για αυτήν. "Νομίζω ότι φτάσαμε πια στο σημείο κορεσμού. Έσπρωξε τον κόσμο ως εκεί που μπορούσε να πάει, και ο κόσμος πήγε ως εκεί που μπορούσε να πάει, χωρίς να περάσει σε ένα άλλο επίπεδο".
Για αυτό το άλλο επίπεδο...




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.bloomberg.com/news/2013-06-23/central-banks-seeing-limits-of-powers-to-revive-growth-bis-says.html

xrhxa είπε...

Αυτό το άλλο επίπεδο.....

Μοιάζει με την αναζήτηση της σωτηρίας της ψυχής , σε παλιότερα χρόνια...

Καλησπέρα σας

Ζάχαρη είπε...

@ xrhxa καλησπερα. Ματωμενη ιστορια αυτη η σωτηρια ομως.