20 Ιουν 2013

αμφισημία καλοκαιρινή


upd IMF THREATENS TO CANCEL PAYMENTS TO GREECE
η τρύπα 3-4 δις. μοχλός πίεσης


Εκλογές που δεν θα κερδίσει κανένας, η ΕΡΤ, νέα μέτρα, φόβος, αδρεναλίνη...και νέο χρέος με έντοκα ίσως.
Για την " μοίρα των επαιτών όπως εμείς" σχολιάζει ο Dr.Money στο euro2day.gr "Εκεί λοιπόν που έχουμε αρκετά ανοικτά θέματα, είτε στο δημοσιονομικό μέτωπο με την υλοποίηση του προγράμματος προσαρμογής με τους εκπροσώπους των δανειστών, είτε στο χρηματοδοτικό με το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη.
 Το στόρι του Reuters που θέλει ορισμένες εθνικές κεντρικές τράπεζες χωρών-μελών της ευρωζώνης να μην τηρούν τα συμφωνηθέντα πέρυσι τον Δεκέμβριο, μετακυλίοντας τη χρονική λήξη των τίτλων ANFA με αντικατάσταση μέρους των παλιών ελληνικών ομολόγων με τα νέα μεγαλύτερης διάρκειας, επιβεβαιώνει κάτι ακόμη. Στη προκειμένη περίπτωση, το χρηματοδοτικό κενό που μπορεί να δημιουργηθεί από αυτή την πηγή είναι της τάξης των 1,5 με 2 δις. ευρώ για το 2013 σύμφωνα με Έλληνα αξιωματούχο του υπουργείου οικονομικών που επικαλείται το ξένο πρακτορείο. Αν σε αυτό προστεθεί το χρηματοδοτικό κενό από το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ο λογαριασμός ανεβαίνει σημαντικά. Δεν είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται θέμα με μερικές εθνικές κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος.Υπενθυμίζουμε ότι οι εθνικές κεντρικές τράπεζες επρόκειτο να επιστρέφουν τις υπεραξίες από τα ελληνικά ομόλογα μέσω των υπουργείων οικονομικών των χωρών τους από το 2012 με βάση το μνημόνιο, αλλά ορισμένες δεν το έκαναν..."
...και θυμίζει "τις ενστάσεις υψηλά ιστάμενων αξιωματούχων της ΕΚΤ στο ελληνικό αίτημα-πρόταση για μετακύλιση των λήξεων των παλιών ομολόγων που υπέβαλε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς κατά την περσινή, καλοκαιριάτικη επίσκεψή του στη Φρανκφούρτη".

Ο Αλέν Ρενέ στο 'Ξαφνικά πέρυσι στο Μαρίενμπαντ' αναρωτιέται: η περυσινή συνάντηση έγινε ή δεν έγινε ποτέ; Αμφισημία, ο χρόνος που γλιστρά, η εξαπάτηση και η αλήθεια παίζουν κρυφτό. Ένα πολυτελές ξενοδοχείο όπου οι ήρωες περιφέρονται σαν ηλεκτρόνια γύρω από ένα αόρατο δίχτυ προσπαθώντας να συναντήσουν ο ένας το βλέμμα του άλλου.  Για να σωθούν.






Δεν υπάρχουν σχόλια: