10 Ιουν 2013

ο εναγκαλισμός


Σε συνέχεια με την προηγούμενη ανάρτηση και με όσα ομολογεί ο S.Johnson, μια σχετική πρόσφατη αναφορά απο euromoney: Barclays under pressure as Deutsche Bank blazes capital trail.  
Ο φόβος για την αβεβαιότητα της ανάπτυξης κρύβεται πίσω απο τις διαμάχες ανάμεσα στις δυό όχθες. Τελευταία οι αξιωματούχοι της Federal Reserve ζητάνε επίμονα αύξηση των κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες στις ΗΠΑ. Είμαστε σε μια εποχή που πολλοί αναλυτές, επενδυτές και ρυθμιστικές αρχές φοβούνται ότι οι μεγάλες ευρωπαϊκές τράπεζες εξακολουθούν να είναι χαμηλής κεφαλαιοποίησης  παρά τις διαμαρτυρίες για το αντίθετο από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών. Η αιτία της ανησυχίας; Έχει γραφτεί οτι η τεράστια σε μέγεθος Deutsche Bank μπορεί να γίνει η γέφυρα για να περάσει η κρίση και να μεταδοθεί στις ΗΠΑ.

Γράφει..."The latter move has sparked an EU-US spat amid fears over financial protectionism and the pro-cyclical entrapment of large European banks’ liquidity and capital in the US".
Και υπάρχει ακόμα και το άρθρο των FT για τις τράπεζες που αναγκάζονται να οπισθοχωρήσουν στα πάτρια εδάφη, ψάχνοντας για μεγαλύτερες αποδόσεις και για το πώς " η ευρωζώνη παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την παγκόσμια χρηματοοικονομική σταθερότητα.   
Κι αυτό οφείλεται στον τοξικό και... αιμομικτικό εναγκαλισμό μεταξύ τραπεζών και κρατών". 



ις τελευταίες εβδομάδες, αξιωματούχοι Federal Reserve έχουν οδηγήσει ως το τέλος, επικαλούμενος μια επιδένει ημιτελή ρυθμιστικών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων, αμφιλεγόμενα, την ανάγκη για μια επιπλέον χρέωση κεφαλαίων στις ξένες τράπεζες στις ΗΠΑ . Η τελευταία κίνηση έχει προκαλέσει ΕΕ-ΗΠΑ εν μέσω φόβων έφτυσε πάνω οικονομικό προστατευτισμό και την προ-κυκλική παγίδευση της ρευστότητας και των κεφαλαίων μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών στις ΗΠΑ. Στο πλαίσιο αυτό, την πώληση της Deutsche Bank, € 2.900.000.000 των αποθεμάτων στο τέλος του Απριλίου υπογραμμίζει την πρόκληση για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως η Barclays, όπως ξυπνήσουν σε νέες επαχθείς κανονιστικές απαιτήσεις, καθώς και μείωση οργανικούς τρόπους για την ενίσχυση του κεφαλαίου


Δεν υπάρχουν σχόλια: