13 Μαΐ 2013

η περιφέρεια του πυρήνα


 JP Morgan chart on Non-Performing Loans.


Μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Η μέχρι τώρα λιτότητα  σκοτώνει τις ευρωπαϊκές περιφερειακές τράπεζες . Οι υπόλοιποι είναι πολύ καλύτερα. Τα στοιχεία της World Bank αφορούν το 11 και της ECB το 12.


4 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Επειδη ασχολουμαι χρονια τωρα με καμπυλες τετοιας φυσης εχω την αισθηση οτι θα δουμε να γυρνανε ακομη πολυ πιο εντονα οι δυο καθυστερημενες και τοτε θα δουμε εξοχα πραγματα .Ειδικα το other core εχει μεγαλο επιπεδο ανοδικης εξελιξης, οσο για τη Γερμανια ειναι πια στα χαμηλα της (δεκαετιων) αρα δεν μπορει παρα να αντιστρεψει την πτωτικη πορεια, θα δουμε πολλες κεφαλαιικες ενισχυσεις στις τραπεζες αλλα δεν θα εχουν τα αποτελεσματα που επιθυμουν, το τραινο τους πατησε δια παντως.

Ζάχαρη είπε...

@ Νικολα Περιστερη


http://zahari1.blogspot.gr/2012/08/blog-post_26.html

το θεμα ειναι σε αναμονη πολυ καιρο και οι αναβολες στην Βασιλεια ΙΙΙ και κατι stress tests δεν βοηθανε πια. Αντιθετα η υφεση το μεγαλωνει. Αυτοι αρχισαν και τα ενδοπαραταξιακα τους, ειναι αδυνατο να κρυφτει η κατασταση. Η ενοποιηση ειναι(;) μια λυση αλλα θα χρειαστει να βγει η αληθεια στην φορα -λογω assets.

Ζάχαρη είπε...

Ο πυρήνας

http://www.businessweek.com/news/2012-11-05/latest-danish-bank-failure-shows-risks-hidden-in-profits

Νικολας Περιστερης είπε...

Και πολυ λιγα λες , οπως παντα τα λινκακια ειναι εξαιρετα, μενει να δουμε αν θα τολμησουν να απαντησουν πριν εκραγει το θεμα ή θα δουμε αλλου ειδους χαρουλες. Κρυψαν οτι μπορουσαν πισω απο την περιφερεια και τελικα η γυμνια τους εγινε ορατη.
Με τους δικους μας δεν ξερω αν εχουν στοιχειωδη αισθηση της πραγματικοτητας αν και ειμαι της γραμμης οι υπαλληλοι απλα μαθαινουν τελευταιοι την απολυση τους !!

και υπαρχουν πολλοι υπαλληλοι εδω ...