18 Απρ 2013

στην πραγματικότητα


Ενδοπαραταξιακά, όσο υπάρχει βέβαια η παράταξη ...
J. Nagel: "Μη ρεαλιστικό" Γερμανία και Γαλλία να έχουν σχεδόν ίδια επιτόκια για τα ομόλογά τους" Ο Joachim Nagel έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα τα spread των ομολόγων στην ευρωζώνη (1,815% γαλλικό δεκαετές ,1,28% γερμανικό) δεδομένων των διαφορετικών εκτιμήσεων για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας και των φόβων για μη επίτευξη των στόχων της Γαλλίας στο πεδίο της ανάπτυξης και των ελλειμμάτων.
 Αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουν τα ίδια... 
Steen Jakobsen, chief economist at Saxo Bank in Denmark:  "The 10 Year spread between France and Germany have totally lost value. The ECB and French government is forcing domestic players in France to buy government bonds due to regulation and pro-government incentive structures." εδώ

ΔΝΤ: Αν δεν μπει νυστέρι στον τραπεζικό τομέα η κρίση θα κρατήσει χρόνια .
Αλλά στην πραγματικότητα ο χρόνος δεν είναι πάντα ο χειρότερος εχθρός.... 
Germany denies stalling on banking union ... says the plans would require an EU treaty change which could take years. Η γερμανική επισήμανση: το Βερολίνο «δεν χρειάζεται καν να επιβραδύνει τη διαδικασία», ο μηχανισμός της ΕΕ είναι αρκετά αργός από μόνος του και τέτοιες ιδέες θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία χρόνια για να εφαρμοστούν στην πράξη.
σημ.Μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν είναι καν χρόνος...


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: