13 Απρ 2013

όλα αλλάζουν


China's shadow banking boom rings alarm bells - Telegraph "Loan growth in China’s shadow banking system surged to near record levels in March, prompting fresh warnings that the country’s credit bubble is spinning out of control". 


...άν δεν προλάβουν να ξεφουσκώσουν την φούσκα που τους απειλεί. Γιατί γενικότερα, αν μέχρι τώρα είχαμε την Κίνα (high growth rates) να ελπίζουμε οτι θα οδηγήσει την λοκομοτίβα της ανάκαμψης σύντομα δεν θα συμβαίνει το ίδιο. Νοσταλγία (φωτο)





9 σχόλια:

Νικολας Περιστερης είπε...

Εκπληκτικο !!!
Ο Μεγαλος Τιμονιερης ειναι μαζι μας, φροντιζει τα παντα αρκει να τον πηγαινουμε βαρκαδα.
Και αν ακομα σωσουν αυτη και την επομενη παρτιδα(πατριδα) ολα πια δειχνουν οτι ειμαστε σε πληρως βαλτωμενα βοθρολυματα, πρεπει να αλλαξουν κατευθυνση αλλα αυτο δεν ειναι εφικτο. Ο Τιτανικος ειναι πια η βεβαιοτητα, ας χαλαρωσουμε και καλη live αναμεταδοση.
Βλεπω τις αναρτησεις σου ολες και απο πουθενα δεν ειναι ορατη μια απαντηση ουσιας, ολοι γυρω γυρω και φυσικα συνεχεια η μπαλλα εκτος παιδιας συνεπως ειμαστε πια καλα εκπαιδευμενοι θεατες της μακροσυρτης και καποιες αλλες φορες επιταχυνομενης πτωσης. Σε πλανητικο επιπεδο θα αντισταθουν μερικα χρονια ακομη αλλα μετα θα δουμε δυο εργα στην τιμη του ενος και αν ...

Πολλα ευχαριστω και συγχαρητηρια για την επιμονη-μεθοδικη και ουσιαστικη σου προσφορα !!

Ζάχαρη είπε...

@ Νικολα Περιστερη

και σημειωσε σε παρακαλω τα μπρατσακια- σωσιβια, σημειολογικα.
Τι ειναι αραγε ; Σταδιο του κοινωνικου προτσες ή προετοιμασια για μακρυ αγωνα; Ασε οι σημαδουρες...
Και ειναι αραγε τελικη η πτωση; Γιατι η απαντηση σε αυτο περιεχει και την λυση.Αλλιως εχουμε μια απο τα ιδια και ξανα απο την αρχη. Το αρθρο του Αθεμιτα ειναι διαφωτιστικο.

Νικολας Περιστερης είπε...

Οσο για την πτωση θα μιλησω με βαση την εμπειρια μου και τα διαφορα σχηματα που υπαρχουν.
Αν εχει ηδη συμβει η κορυφωση του πολιτισμου και της καπιταλιστικης οικονομικο_κοινωνιας τοτε ειμαστε σε δυσκολη θεση μιας και δεν μας επιτρεπεται τοσο καθαρα να την δουμε διοτι εχει την δυναμη να στελνει τις ανταυγειες το ολο συστημα επ'αρκετο χρονικο διαστημα.Ας προσθεσουμε επισης τον παραγοντα υποστηριξης του παροντος με κινησεις που υποτιθεται προσβλεπουν στο μελλον, αγοραζουν χρονο γιατι η υπαρξη τους εχει αφεθει στην ελπιδα και οχι στην αλλαγη στασης και αποδοχης της πραγματικοτητας που απαιτει λυσεις εκκαθαριστικες και πληρως ανατρεπτικες.Να σημειωσω επισης μια ιδιοτητα της πτωσης, το μακρυ χρονικο διαστημα , οι απειρες αναλαμπες και η πολλαπλοτητα των φαινομενων που αναπτυσονται μεσα σε καθε συστημα. Ο εμπορος της Βενετιας ειναι το αντιπαραδειγμα τους, ειναι ικανοι να μην τηρησουν κανενα συμβολαιο και εν αναγκη να το ξαναγραψουν οπως επιλεξουν και χωρις συμμετοχη κανενος αλλου. Αυτη η Υβρις ομως μας αφορα ολους σε πολλα επιπεδα μεν αλλα διαφορετικης βαρυτητος εκαστος.

Στο σημειο αυτο υπαρχει και το πολυ ασχημο σεναριο, απο πλευρας λαων, να προχωρησουν στον απολυτο κοσμο του εικονικου, να υπαρξει εκ μερους των καταλυτικες επεμβασεις που θα οδηγησουν σε πληρη υποταγη και προσπαθεια εξαφανισης του οποιου προσωπικου στοιχειου.

Η απανθρωποιηση ειναι μια δυνατοτητα για Αυτους.

Η αισθηση μου ειναι οτι θα κινηθουν προς αυτη την κατευθυνση, ειναι ικανοι και δεν εχουν επι της ουσιας αντιπαλο διοτι ηδη ευρισκονται μεσα στην δημιουργια του εικονικου στοιχειου δεκαετιες τωρα.

Αν δεν συμβει το προηγουμενο σεναριο, τοτε ειμαστε πολυ καλα.Ειναι απαραιτητο να συμβει η συντριβη για να αρχιζει να δημιουργειται το νεο απο τις κοινοτητες.Οσο και να ακουγεται δυσαρεστο πρεπει να πληρωθει το τιμημα της ελευθεριας αλλιως θαναι παλι κατι επιπλαστο οπως το τωρινο συστημα.
Προσοχη : Οτι δημιουργειται ως εναλλακτικο σε αυτη την φαση φερει μεσα του την εικονα της πτωσης και του συστηματος και αυτο δεν μπορει ναναι η απαντηση και ας θελει να καμωθει οτι ειναι κατι αλλο , ειναι γεννημα του παροντος.
Ποιο θαναι το νεο αυτο καλο ειναι να το ανιχνευσουμε τοτε , ολοι μαζι. Θα υπαρξουν σημαντικα κομματια του πληθυσμου με διαθεση για δημιουργια και ικανα να αποτρεψουν την επιβουλη αυτων που εργαζονται με την λογικη του παρελθοντος.

Εχω την αισθηση οτι δεν θα πληξουμε καθολου

Ζάχαρη είπε...

@ πτωτικη ταση στο ποσοστο του κερδους ή μεταΜαρξ περιοδος...πληξη δεν ειναι ειναι η λεξη οντως!

Ανώνυμος είπε...

Ζάχαρη, θεωρείς υπαρκτή την επίδραση του συντρόφου Μαο;

Ζάχαρη είπε...

@
Θεωρω υπαρκτη την αναγκη για ιδεολογια.Αλλα οχι με τις γνωστές εξηγησεις. Η ιδεολογια δεν θα λειψει ποτε γιατι είναι η απαραιτητη πλατφορμα για να πραγματοποιηθει ο υψιστος σκοπος, το ΚΕΡΔΟΣ.

geokalp είπε...


η Κίνα είναι θέμα
πάντοτε θεωρούσα ότι θα γίνει μεγάλη προσπάθεια να εγκλωβιστούν

με τρόπο που να φαίνεται "μόνοι τους", ακόμα καλύτερα!

Ζάχαρη είπε...

@ geokalip

και με το Μαο τι θα κανουν; Δεν αστιευομαι...η φωτο ειναι σημαδιακη.Αυτο το μοντελο ειναι ακριβο.

Ανώνυμος είπε...

"Αλλά αυτές οι παλαιές δυνάμεις δεν έχουν ούτε τη νομιμότητα, ούτε τη δύναμη να στηρίξουν την παγκόσμια τάξη στο μέλλον. Θα πρέπει να αναπτύξουν το όραμά τους για μια νέα παγκόσμια οικονομία, πέρα ​​από την ασύμμετρη δομή εξουσίας τους".

Dani Rodrik για τα BRICS